KAR VOLEYBOL´U ERCİYES´TE BAŞLAYACAK

KAR VOLEYBOL´U ERCİYES´TE BAŞLAYACAK

TURNUVA, 17-19 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK ...

Türkiye´de ilk defa düzenlenecek olan Avrupa Kar Voleybolu Turu, 24 takımın katılımı ile Erciyes´te 17 Şubat´ta başlayacak. Turun finali Bursa Uludağ´da yapılacak ve tüm etaplarda 40 bin lira ödül dağıtılacak.
Üstün teknik imkânları ve coğrafi konumuyla Türkiye´nin en büyük kayak pistine sahip olan Erciyes, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Erciyes Dağı´nda, bu yıl ilk kez Türkiye´de yapılacak olan ?Avrupa Kar Voleybol Tur´u gerçekleştirilecek. Müsabakalar, 17-19 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Müsabakalara ilişkin açıklamalarda bulunan Voleybol İl Temsilcisi Halil Dicle şöyle dedi: ?Türkiye´de ilk defa düzenlenecek Avrupa Kar Voleybolu Turu 24 takımın katılımı ile Erciyes´te 17-19 Şubat´ta gerçekleşecek. Erciyes bu organizasyonu ile CEV European Snow Tour´un Avrupa´daki 4. ayağı olma sınavını verecek. TVF, Kar Voleybolu Avrupa Turu kapsamına Türkiye´den Erciyes dışında da etaplar dahil edildi. Mart ayında Bursa Uludağ´da yapılacak olan final bölümüyle ülkemizdeki Kar Voleybol Turu tamamlanmış olacak.?
Avrupa Kar Voleybolu´nun ilk kez Avusturalya Wagrain´daki bir kayak kulübünde 2009 yılında doğduğunu anlatan Dicle, organizasyonun geçmişi hakkında da bilgi verdi.
Dicle şunları söyledi: ?Başlatanlar aynı zamanda plaj voleybolu yapan iki kayakçı idi.İlk turnuvayı 10 binden fazla izleyici takip etti. Austrian Alps Kar Voleybolu Turnuvası adı altında dünyaya tanıtıldı. Çek Cumhuriyeti ve İtalya tarafından benimsendi. Avrupa Voleybol Federasyonu´nun (CEV) 2015´te dikkatini çekti. Resmi voleybol branşı yapıldı.?

Haber:Mustafa GÜRBÜZ



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak