KARAKAŞ: KADIN KATMERLİ EMEĞİN ADIDIR

KARAKAŞ: KADIN KATMERLİ EMEĞİN ADIDIR

KADINLAR EMEKÇİDİR

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü münasebetiyle Cumhuriyet kadınları derneği Kayseri Şubesi Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. Dernek Başkanı Tülin Karakaş, Kadın katmerli emeğin adıdır! Ve bütün kadınlar emekçidir diye konuştu.

Cumhuriyet meydanında günün anlamına ilişkin açıklama yapan dernek başkanı Tülin Karakaş, Kadın katmerli emeğin adıdır! Ve bütün kadınlar emekçidir diyerek şöyle konuştu.

On bin yıldan bugüne, dünyanın bakımını sırtına yüklemiş olan kadın fabrikadadır; atölyededir; tarladadır; masa başındadır ve dahi mutfaktadır; çocuğunun okulundadır; evinin temizliğindedir; yaşlının-hastanın başındadır. Sözün özü; Kadın katmerli emeğin adıdır! Ve bütün kadınlar emekçidir!

20. yüzyılın başlarında, sanayileşmiş toplumlarda, erkekten çok daha ağır çalışma koşullarına mahkûm edilen ve toplumsal hakları görmezden gelinen kadın işçilerin cesaretle öne atılarak haklarını aramaya başlaması, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” ile simgeleşmiştir. Esasen kadının 19. yüzyılın son çeyreğinde ilk kıvılcımlarını veren eşitlik ve hak mücadelesi, emekçi kadınların isyanıyla birlikte doruğa çıkmıştır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, insan haklarının ve demokratik hakların elde edilmesinde, kadın mücadelesi başat rol oynamıştır.

“Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkûmdur” diyen Büyük Önderimiz Atatürk’ün uygulamaya koyduğu devrimler ise Anadolu kadınını yerden kaldırıp yükseklere taşıması yönünden eşsiz değerdedir.

Diğer yandan Vatan partisi Kayseri İl Başkanlığı Öncü Kadın Başkanı  Feride Sakarya da yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.  19. Yüzyılın son çeyreğin de yani, sanayileşmenin  başladığı toplumlar da, erkekten çok daha ağır çalışma koşullarına mahkûm edilen ve toplumsal hakları görmezden  gelinen kadın işçilerin cesaretle öne atılarak, haklarını  aramaya başlaması yanı, hak ve eşitlik mücadelesi, emekçi kadınların isyanına neden olmuştur. Bu isyan, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü  “ile simgelenmiştir. Gelişmiş ve gelişmekte  olan  ülkeler de, insan haklarının ve demokratik hakların  elde edilmesin de,  kadın mücadelesi başat rol oynamıştır “Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geri kalmaya mahkûm dur,” diyen büyük önderimiz Atatürk’ün uygulamaya koyduğu, Cumhuriyetin kazanımları ve devrimleri ise, Anadolu kadınlarını, yerden kaldırıp, yükseklere taşıması, eşsiz bir kazançtır dedi.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor