KARAMUSTAFA, KIRGIZİSTAN´DA KAYÜ´YÜ ANLATTI

KARAMUSTAFA, KIRGIZİSTAN´DA KAYÜ´YÜ ANLATTI

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kırgızistan programı çerçevesinde Radio Media Manas´ta, Bölgemizi, Dünya´da ve Türkiye´de turizm ile Kayseri Üniversitesi´ni anlattı.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, radyo programında şunları söyledi:

?Biz Anadolu´da bu coğrafyayla ilgili efsanelerle, masallarla, hikâyelerle ve şiirlerle büyüdük, özellikle Tanrı Dağı büyük öneme sahiptir, bu kapsamda. Türk dünyası coğrafyası olan Türkistan bölgesi ve Kırgızistan önemli bir yere ve öneme sahiptir. Türkistan coğrafyası tüm Türk Dünyası için önemli ve oldukça güzel, cazip bir coğrafya. Doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle önemli birikimleri olan bir coğrafya olan Orta Asya´yı biz çok önemsiyor ve seviyoruz, gönül bağımız var. Kırgız kardeşlerimizi de çok seviyoruz. Kayseri ise Türkiye´nin ortasında, Orta Anadolu´da önemli bir sanayi ve ticaret kentidir. Türkiye´nin büyük vilayetlerinden gerek nüfus açısından, gerek Türkiye´nin gayri sadi yurt içi hasılasına sağlamış olduğu katkı açısından önemli bir kenttir. ARGE´ye bağlı sanayisi kuvvetlidir. Diğer taraftan Kayseri bir turizm şehridir. Kayseri´de Selçuklu döneminden kalan ve dünyanın ilk tıp fakültesi olarak nitelendirilen Gevher Nesibe Hatun Şifahanesine sahiptir. Kayseri´nin en köklü üniversitesi Erciyes Üniversitesi, Türkiye´deki 216 civarındaki üniversite arasında ilk sekizdedir. Erciyes Üniversitesi, akademik ve bilimsel faaliyetler açısından araştırma üniversitesidir. Kayseri´de yeni kurulan Kayseri Üniversitesi de, Erciyes Üniversitesi gibi köklü gelenekleri olan bir üniversitenin bünyesinden çıktığı için köklü geleneklere sahip bir üniversitedir. Kayseri Üniversitesi diğer taraftan sektörle entegre olmaktadır. Kayseri Üniversitesi, üretimin yapıldığı organize sanayi bölgeleri ile iyi bir işbirliği halindedir. Kayseri Üniversitesi olarak biz sanayi ile, iş dünyasıyla entegre olmuş bir eğitim verebilmek için OSB´lerde Meslek Yüksekokulu kuracağız. Meslek Yüksekokulu mezunları çok önemli. Çünkü meslek elemanı ve teknik elemanı bunlara yanlış bir ifade kullanılıyor. Ara insan gücü deniliyor. Hayır yanlış. Ana insan gücüdür. İşin mutfağını bilen, bütün teknik işleri bilen, onları idare eden kitle. O yüzden Meslek Yüksekokulları çok önemlidir.?

Konuşmasında turizm konusunda da değinen Rektör Karamustafa, bir bölgede turistlik çekim merkezinde 7 temel unsurun var olduğunu ve bunlardan da en önemlisinin ise çekicilik olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Karamustafa, çekiciliği turistlik bir ürün haline dönüştürmenin gerektiğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı