KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI KUTLANIYOR

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI KUTLANIYOR

''TRAFİK KAZALARI, TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİN ORTAK ÇABASINI VE DUYARLILIĞINI GEREKTİRMEKTEDİR''

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, ''Trafik kazaları, toplumun tüm kesimlerinin ortak çabasını ve duyarlılığını gerektirmektedir'' dedi.
Vali Yılmaz, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yılmaz mesajında, ''Kimi zaman facia boyutuna ulaşan, çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesi, yaralanması ya da sakat kalmasının yanı sıra, büyük ekonomik kayıplara neden olan trafik kazalarının sona ermesi için büyük gayretler sarf edilmektedir. Teknolojik gelişmelerle birlikte taşıma ve ulaşım araçları çeşitlilik kazanmış, özellikle kara ulaşımında trafik yoğunluğu artmış, dikkatsizlik, eğitimsizlik ve kural tanımazlık sonucu meydana gelen kazalar, insan yaşamını tehdit eden en önemli sorunlardan biri durumuna gelmiştir. Bu sorumluluk yalnız kurallara uymak ve uygulamak değil, başkalarını da bu konuda yönlendirmek, toplumda trafik bilincinin oluşması için çaba göstermek, trafik sorunlarına duyarlı bir kuşak yetişmesine katkıda bulunmaktır'' ifadelerini kullandı.
Mesajında, ''Trafik kazaları, toplumun tüm kesimlerinin ortak çabasını ve duyarlılığını gerektirmektedir'' diyen Yılmaz, ''Önlemler, uyarılar ve yasal düzenlemeler, trafik kazalarının önüne geçilebilmesinde ne yazık ki yeterli olmamaktadır. Trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesi için, sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, basın-yayın organlarına, en çok da kazalardan doğrudan etkilenen ve büyük acılar yaşayan vatandaşlarımıza görev ve sorumluluk düşmektedir. Trafikte kural tanımazlığın, beklenmeyen acı sonuçlar yaratabileceğini tekrar hatırlatarak, kazaların önlenmesi konusunda herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle, tüm vatandaşlarımın bu gününü kutluyor sağlıklı ve kazasız günler diliyorum'' dedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”