KART ÇUVALLADI

KART ÇUVALLADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatlarla vatandaşa sucuk dağıtmasının ardından CHP Genel merkezi şehrimize Atilla Kart Başkanlığında 6 kişilik milletvekili heyeti

Başkan Özhaseki’nin CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan aldığı tazminatlarla halka dağıttığı sucuk Başbakan Erdoğan tarafından TBMM bütçe görüşmelerinde bu cümlelerle dile getirilmişti. Başkan Özhaseki’nin halka 3,5 ton sucuk dağıtmasının yankıları aradan geçen 5 güne rağmen devam edince CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Atilla Kart başkanlığında 6 kişilik milletvekili heyetini Kayseri’ye gönderdi.

 

Sabah saatlerinde Kayseri Adliyesi'ne gelen CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Konya Milletvekili Atilla Kart, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya izleyici olarak katıldı. CHP Kayseri İl Teşkilatı da davaya kalabalık bir toplulukla katıldı.

 

            Duruşma sonrası CHP İl teşkilatında bir basın toplantısı düzenlendi. İlk konuşmayı yapan İl Başkanı Sadık Atilla “Genel Başkanımız 2009 bütçe görüşmelerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesiyle ilgili bir dosya açıklamıştı. AKP iktidarı şunu yapıyor. Davanın esasıyla ilgisi olmayan ve Yargıtay aşamasında olan bir davada sanki Yargıtay’dan dönmüş, dava tamamen kazanılmış gibi bir icraat içindeler. Oysaki yargı süreci hala devam ediyor ve bu tavırlarıyla yargıyı etki altına almak istemektedirler. Son günlerde bu sucuk mevzuu epeyce konuşuldu. Bütçe görüşmeleri sırasında bu konunun ortaya çıkması bizce çok manidardır.” dedi.

 

Daha sonra söz alan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, lideri Kılıçdaroğlu nu başkan Özhaseki’ye 78 bir TL ‘LİK tazminat ödediği iddialarını yalanlayamayarak sadece ''Genel başkanımız hakkında tazminat davası anlamında kesinleşen bir tane dosya yok.” şeklinde konuştu.

 

İncesu Belediyesi merkezli halen devam eden  ve nasıl sonuçlanacağı belli olmayan bir davayı suç isnadı sübut bulmuş gibi defalarca dile getiren Atilla kart, Kılıçdaroğlu’nun ve kendisinin kaybettiği tazminat davalarıyla ilgili yerel mahkeme kararını görmezden gelmeye çalıştı.

 

Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun son bir buçuk yılda defalarca dile getirdiği iddiaları görmezden gelen Atilla kart, her hangi bir kişiye suçlama yapmadıklarını belirterek, ''Biz ilk günden beri falan suçludur, falan suçsuzdur demiyoruz. Biz Kayseri Belediyesi odaklı, mülki idare odaklı, çok ciddi yolsuzluk iddiaları var diyoruz. Biz bunların araştırılmasını merkezi hükümet, Ankara engelliyor diyoruz. Bırakın yargı suçluları bulsun ve tüm Kayseri belediyesi çalışanları zan altında kalmasın diyoruz. Kayseri Belediyesi kurum olarak zan altında kalmasın diyoruz'' diye konuştu.

 

Basın toplantısının ardından gazetecilere söz hakkı veren Kart ile soru soran gazeteciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

 

Bir gazetecinin ''Genel başkanınız 9 katlı benzin istasyonu yeri rüşvet olarak verildi sözleri üzerine açılan davada, genel başkanınız mahkum edildi ve 20 bin lira tazminatı ödedi. Sizin meclis üyesi yolsuzluk yaparak 384 daire aldı sözleriniz üzerine açılan davada ise 5 bin lira tazminat davasına mahkum edildiniz. Genel başkanınız hakkında açılan 30 davanın reddedilmesi genel başkanınızın haklılığını göstermez. Çünkü o davalar usul yönünden iptal edildi. Siz genel başkanınızı haklıymış gibi gösteriyorsunuz'' şeklindeki soru üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

 

CHP Konya milletvekili Atilla Kart, geçtiğimiz yılın ocak ayında 17 arkadaşıyla birlikte yaptığı suç duyurusunun Kayseri adliyesi tarafından takipsizlikle sonuçlanmasına ilişkin soruların cevaplarını da geçiştirdi. Kart, kendisini haksız mal edindiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu Mehmet Tarınç’ın açtığı davadan da 5 bin TL tazminat kaybetmesini ise “evet kaybettik ancak Yargıtay süreci devam ediyor” sözleriyle  değerlendirdi.

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"