KASKİ GENEL MÜDÜRÜ BATUKAN:

KASKİ GENEL MÜDÜRÜ BATUKAN:

?EN BÜYÜK SU KAYNAĞI ?TASARRUF´ TUR?

?22 Mart Dünya Su Günü´ vesilesi ile haber ekibimize bir değerlendirmede bulunan Kayseri Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Ender Batukan, ülkemizde suyun hor kullanıldığını vurgulayarak, gelecek nesillere suyun tasarruflu ve ihtiyaçları kadar kullanmaları konusunda bilgi verilmesi gerektiğinin altını çizip?En büyük su kaynağı suyu tasarruflu kullanmaktır? ifadesini kullandı?
Kısa adı KASKİ olan Kayseri Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Ender Batukan 22 Mart Dünya Su Günü vesilesi ile haber ekibimze yaptığı değerlendirmede ?Yaşamımızda suyun önemi çok fazla. Susuz hayat düşünülemeyeceği için suya verilen önemle birlikte, suyun ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, etkin bir şekilde kullanımı, tasarrufu ve su ile ilgili bilinçlenmesi gereken insanların da bu günlerde daha duyarlı olması gerekir? ifadesini kullandı?
Kaski Genel Müdürü Batukan ?Biz Kayseri Su Kanal İdaresi olarak, Kayseri´de yeterince su olduğunu bildirmemize rağmen Türkiye su yönünden fakir bir bölgede bulunuyor. Kuraklık zamanlarında bütün su kaynaklarında azalma söz konusu oluyor. Tasarruflu bir su tüketimi politikası izlenmezse gelecek yıllar için su ile ilgili riskli bölgeler oluşacağı bir gerçek? diye konuştu?
Batukan sözlerinin devamında tüm canların en temel gereksimi olan suyun, uluslararası devamlılığı açısından ciddi önem arz ettiğinin altını çizerek ?Su ülkemizde olduğu gibi dünyanın da en kıymetli hazinesidir. Kuraklığın olması, susuzluğun yaşanmaması yeni nesillere güvenlive sağlıklı bie gelecek sağlmak için bütün dünya çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tabi ki en büyük kaynak ta suyun tasarruflu kullanılmasıdır? dedi?
Genel Müdürü Batukan sözlerinin sonunda ülkemizde içme suyunun çok hor kullanıldığına dikkati çekerek, insanların hazır su kullanmaya teşvik eden bir tutumun hakim olduğunu iddia ederek insanlarımıza musluk suyu içmeyi tavsiye ederek şöyle konuştu??Türkiye´de gerçekten içme suyu kullanımı konusunda çok hor kullanım var. İnsanlarımız kaliteli suyu her amaçla düşünmeden kullanıyor. Gelecek nesiller için kullandığımız suları, geri dönüşümü çok zor olan suları çok arayacak durumdayız. Büyükşehir belediyemiz gelecek 50 yıl için Kayseri´nin su sıkıntısını çözdü. Açtığımız kuyular, ve dokuzpınarlar bölgesinden şehre getirdiğimiz su, yaklaşık 2.5 milyon nüfus ve 50 yıl için Kayseri´de herhangi bir sorun yaşanmaması için tedbir alındı. Tedbir almak, gelecek nesillere bol su ve temiz su bırakmak için kaygı taşımayacağımız anlamına gelmez. Biz şimdiden gelecek nesillerin daha bol ve daha temiz suya kavuşmaları için dünya Su Günü´nde suyun tasarruflu ve ihtiyaçları kadar kullanmaları için gerekli bilgileri vermeliyiz. Hazır su içmeye teşvik eden bir görüş var. Evlere kadar temiz olarak getirdiğimiz Kayseri´de çeşmelerden akan su, hazır sulardan daha kaliteli ve daha niteliklidir. Halkımıza çeşmelerden akan sudan içmelerini tavsiye ediyorum?
HABER: C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor