KASKİ GENEL MÜDÜRÜ BATUKAN UYARDI

KASKİ GENEL MÜDÜRÜ BATUKAN UYARDI

"SU SAYAÇLARINI DON VE BUZLANMAYA KARŞI KORUYUN"

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ender Batukan haber ekibimiz aracılığı ile su abonelerine seslenerek soğuk havaların başlamasıyla birlikte, özellikle buzlanma ve don olaylarının sık yaşandığını hatırlatıp su sayaçlarını don ve buzlanmalara karşı korumalarını istedi?
KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede havaların soğumasıyla beraber su sayaçlarının zarar görmemesi konusunda özellikle kırsal bölgeler başta olmak üzere ilimiz sakinlerini daha titiz davranmaya çağırdı.
Batukan , düşen sıcaklığın su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını belirterek, donan sayaçlara sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiğini bu durumda sayaçların bir daha kullanılamaz hale geldiğini vurgulayarak özellikle kış aylarında buzlanma ve don olaylarının daha sık yaşandığı bölgelerdeki abonelerin daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Su sayaçlarının bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılmasını, kırık camların yenilenmesini öneren Batukan "Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları cam yünü, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu?
KASKİ Genel Müdürü Batukan sözlerinin sonunda abonelerin, sayacın donması, patlaması veya su akması durumunda derhal vanayı kapatarak, KASKİ Genel Müdürlüğü´nün 185 veya 432 0 432 numaralı telefonuna başvurduklarında sorunlarının kısa sürede çözüleceğini kaydetti.
HABER: C.USTEN



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”