KASKİ GENEL MÜDÜRÜ ENDER BATUKAN

KASKİ GENEL MÜDÜRÜ ENDER BATUKAN

KANALİZASYONLAR ?ÇÖP´ GİBİ KULLANILIYOR

Genel Müdürü Ender Batukan, yaz ayında mevsim normallerin üzerinde yağan yağmurla birlikte ortaya çıkan alt yapı sorunlarına dair haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ilimiz sakinlerinin kanalizasyonları çöp kutusu mantığı ile kullanmasından dert yanarak ?Bizim kanalizasyon hatlarımızı maalesef Kayseri insanı tarafından çöplük gibi kullanılıyor. 2 insanın gücü yetmeyip de kepçeyle bacadan çıkardığımız malzemeler var. Bunlarda kanallarımızın tıkanmasına neden oluyor? değerlendirmesinde bulunarak ilimiz sakinleri tarafından kanalizasyon sisteminin temiz kullanılması konusunda daha hassas davranmaya davet etti?

Kısa adı Kaski olan Kayseri Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Ender Batukan, haber ekibimize yapmış olduğu değerlendirmede Kayseri´nin son bir aydır mevsim ortalamanın üzerinde yağış aldığını hatırlatarak yağmur suyunun sorun yaratarak gündelik yaşamı olumsuz yönde etkilememsi adına alınan tedbirlere dair bilgilendirme yaparak şunları kaydetti? ?Sadece şehir merkezi değil, Yahyalı´ dan -Sarız´ a , Pınarbaşı´ndan ? Felahiye´ye, Özvatan´dan ? Bünyan´a hatta Yeşilhisar ve Develi´ye kadar bütün ilçelerimizde yoğun yağış görülmektedir. İl merkezinde yıllar önce böyle bir yağışla karşılaşacağımızı düşünerek yağmur suları sorun teşkil etmesin diye birçok semte ?yağmur suyu hatları´ yaptık. İlk başladığımız yerde Eskişehir gecekondu önleme bölgesi´nde 3 mahalledeydi. Buradan sonra Belsin tarafında ?yağmur suyu hatlarını´ ayırdık. Daha sonra İldem-Kaykop´un ve TOKİ´nin ?yağmur suyu hatlarını´ ayırdık. Bunun yanında büyük ana yollarımız olan Sümerden geçen Erkilet yolu, Doğumevinin önünden geçen Havaalanı yolu ve Argıncık´in içerisinde havaalanına giden Kadir Has Kongre Merkez´in önündeki anayollara, Yeni sanayinin demiryoluna yakın hattında bu gibi yerlerde ve en son bu yaz da Organize Sanayi Bölgesinin girişindeki ağaç işleri ?yağmur suyu hatlarını´ ayırdık. Bu bize büyük bir rahatlık getirdi?

İstisnalar dışında Kayseri´de yağan yağışla ilgili herhangi bir su baskını veya sel ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını vurgulayan KASKİ Genel Müdürü Batukan sözleirnin devamında kanalizasyon hatlarının ilimiz sakinleri tarafından çöp kutusu mantığı ile kullanılmasının ortaya çıkardığı olumsuzluklardan dert yanarak şöyle dedi? ?İstisnalarda var ama bizim kanalizasyon hatlarımızı maalesef Kayseri´deki kullanıcıları tarafından çöplük gibi kullanılıyor. Üniversitenin içinden geçen Talas hattından çıkan çöp gibi malzemeler çıkarttık. 2 insanın gücü yetmeyip de kepçeyle bacadan çıkardığımız malzemeler var. Ne yazık ki bizim kanalizasyon hatlarını çöp olarak kullanan veya bilinçsiz olarak buraya atılan çöpler bulunuyor. Özellikle iç çamaşırı, petler, çocuk bezleri, evlerde temizlik yapıldığı zaman atılan temizlik bezleri ve buna benzer malzemeler kanallarımızın tıkanmasına neden oluyor. Bunların normalde çöpe atılması lazım. Kanalizasyon sistemine bunların çöpe girmemesi gerekiyor ama nerden-nasıl-ne amaçla atıldığını bir turlu çözemedik. Ve ınanılmaz malzemeler elle bile çıkaramadığımız taşlar, otlar, iç kıyafetleri, ayakkabı, harç parçaları, hatta Talas hattında çıkardığımız 8´lik inşaat demirleri bunlar ne amaçla-nasıl atılıyor bilmiyoruz. Yağışlı havalarda bu malzemeler biraz yükseldiği zaman kanalizasyonumuza yer yer tıkanıklığa ve olumsuzlukluğa sebep veriyor?

Genel Müdürü Batukan sözlerinin sonunda ilimiz sakinlerine seslenerek kanalizasyon hatlarının ?Çöp Kutusu ? gibi kullanılması alışkanlığını bırakmaları gerektiğinin altını çizerek ? Kanalizasyon sistemi çöp sistemi değil. Çöpler çöpe atılmalıdır. Kanalizasyonlar sadece mutfak, tuvalet ve banyo giderleri için kullanılmalıdır. İlimiz sakinlerinden hasleten ricamız mümkün mertebe kanalizasyon sistemine atılmaması gerektiği malzemeleri atmasınlar. Çünkü; kendisi çöpu kanalizasyona atıyor ama bir başka evin bodrumuna su dolmasına veya bir yerde kanalizasyonun tıkanarak etrafa kötü kokular yayılmasına sebep oluyor. Buna fırsat vermesinler. Bunun dışında yağmur suyuyla ilgili Kayseri genelinde olumsuz bir durum olmadı. En son 9 saat yağan yağmur da özellikle Develi´ye daha fazla yağdı. Onun dışında şehir merkezinde bu yağıştan dolayı en ufak etkilenme veya bir mağduriyet söz konusu olmadı. İnşallah olmayacakta. Çünkü; çözüm için sürekli çalışıyoruz. Hatları temiz tutmak istiyoruz. Aynı duyarlığı ilimiz sakinleri de gösterirse sistemimiz daha rahat çalışacak ve hiçbir sorunla karşılaşmayacağız? diye konuştu.

haber : M.Y.NACAK



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor