KASKİ GENEL MÜDÜRÜ ENDER BATUKAN:

KASKİ GENEL MÜDÜRÜ ENDER BATUKAN:

"HAZIR SU TÜKETİMİNİN ARTMASI BENİ ÜZÜYOR"

 

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, yer altından çektikleri suyu el değmeden evlerin dağıtım depolarına kadar ulaştırdıklarını söyleyerek, "Gün geçtikçe hazır su tüketiminin artması beni üzüyor. Vatandaşlarımızın ona verdikleri parayı gereksiz buluyorum. Başka konularda, başka ihtiyaçları için harcamalarını daha sağlıklı buluyorum" dedi.
KASKİ´nin 514 bin abonesi olduğunu söyleyen Batukan, "Yaklaşık 30 bine yakında binalar bitmiş ama henüz inşaat ruhsatını almamış abonemiz var. 6360 sayılı kanuna bağlandıktan sonra da 2 bin 300 tane daha abonemiz olacak. Şuanda yaklaşık 550 bin abonemize su veriyoruz. Bizim sistem olarak yer altından çektiğimiz suya el değmeden dağıtım depolarına ve oradan da evlerin deposuna kadar su ulaşıyor. Dışarı ile hiç temas etmediği için hepsi hijyen ama evlerde ki depolarda olumsuz şartlarda bazen kirlendiğine şahit oluyoruz. Bu konuda da bize haber verdikleri zaman bunun için yetkili kıldığımız firmalar sudan numune alıyor ve biz bu suyu ücretsiz olarak kontrol ediyoruz, temizliyoruz. Çok cüzi bir miktar karşılığında temiz su içmelerini sağlıyoruz" dedi.
Kayseri´de musluk sularının çok lezzetli ve besin değerinin yüksek olduğunu kaydeden Batukan, "Ben Kayseri´de ki vatandaşlarımıza hazır su içmeleri yerine musluktan akan suları tercih etmelerini istiyorum. Çok lezzetli ve besin değeri yüksek, içerisinde her türlü minerali olan bir suyumuz var. İçerlerse de memnun oluruz. Vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Bütün ekibimiz sağlıklı su ulaştırmak için gayret gösteriyor. Donanımlı bir laboratuvara sahibiz. Her gün her semtte ki suyu denetliyoruz ve kontrol altında tutuyoruz. Yaptığımız hizmetlerimiz Kayserililer içindir. Gün geçtikçe hazır su tüketiminin artması beni üzüyor. Ona verilen parayı gereksiz buluyorum. Başka konularda, başka ihtiyaçları için harcamalarını daha sağlıklı buluyorum" ifadelerini kullandı.
Kuruma personel alımının olmadığını kaydeden KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, "Bizim taşeronlarımız var. Taşeronlarımızda da şoförler, kanal ve su ekibinde çalışan personeller var. Bunlardan askere gidenler ve iş değiştirenler oluyor. Onların aldıkları personeli dışarı da KASKİ alıyor gibi bir ifade çıkınca, herkes buraya personel alımı varmış gibi hücum etti. Bizde özellikle ?Personel alımı yoktur´ yazdık. Şuanda kurum olarak personel ihtiyacımız yok. Taşeronlarımızın ekibinde eksilen veya emekli olanların yerine istihdam ettiği personel KASKİ´ye alınıyormuş gibi anlam çıktığı için böyle bir talep oluyor" şeklinde konuştu.
´Biz suya hiç zam yapmadık, yıllardır da yapmıyoruz´ diyen Batukan, "Sadece enflasyon oranında suyu artırıyoruz. O da personel ücretinin artmasını, elektrik ücretinin artmasını, malzemelerimiz ve yatırım da kullandığımız malzemelerin gideri enflasyon oranında artıyor. Bizde bu oranda artıyoruz. Yıllık yüzde 6-7 gibi bir miktarda artıyoruz. Bunun dışında kesinlikle bir artış son konusu değildir. Suya son 3 senedir hiç zam yapılmadı. Köylerde 1 metreküp su 22 kuruştur. Satın aldığımız 1 litrelik su ile kıyasladığımız zaman, içeride 90 kuruş olan suyu, şehir merkezinde 2.5 TL olan suyu,yarım litrelik suyu 50 kuruşa satıyorlar. Kıyasladığımız zaman 1 metreküp su para falan değil. Yıllardır zam yapmıyoruz. O da kurum olarak giderlerimizi karşılamak amacıyla" şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor