KASKİ UYARDI !

KASKİ UYARDI !

SAYAÇLARINIZI DON OLAYLARINA KARŞI KORUYUN?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi - KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan yazılı bir açıklama yaparak kışın gelmesiyle su sayaçlarında yaşanabilecek donma tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Batukan alınacak ufak tedbirlerle, kış sürecinde olası bir su sıkıntısı yaşanmasına engel olunacağını belirtti.
Vatandaşların, su sayaçlarının donma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Batukan, "Açıkta kalan su sayaçları, tesisatın hasar görmesine ve su sayaçlarının donarak kullanılmaz hale gelmesine neden olabiliyor. Bunu önlemek için abonelerimiz, açıkta olan su borusu ve sayaçlarını talaş, cam yünü, elyaf veya izocamla iyice kapatıp, özellikle kışın kullanılmayan bağ evlerindeki su sayaçlarını korumaya alırlarsa, soğuk ve donmaya karşı faydalı olacaktır." ifadelerini kullandı.
Kış günü hiçbir vatandaşın su sayaçları konusunda sıkıntı yaşamasını istemediklerini aktaran Batukan, şunları kaydetti: "Abonelerimiz olası bir donma olayında, donan sayaca sıcak su veya ateş ile müdahale etmemeli. Zira bu durumda sayaç patlayarak kullanılmaz hale geliyor. Sayacı donan veya patlayan vatandaşlarımızın ilk önce sayaçtan su akmasını önlemek için su vanalarını kapatması lazım. Daha sonra oluşan arızayı, 185 Alo KASKİ hattından ya da 0352 432 14 36 veya 0352 432 14 37 numaralarından Abone İşleri Sayaç Şube Müdürlüğüne iletmeleri halinde ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kısa sürede giderecektir."



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor