KASKİ´DEN BAYRAM MÜJDESİ

KASKİ´DEN BAYRAM MÜJDESİ

İLÇE VE KÖYLERDE SU FİYATLARI UCUZLADI

Kısa adı KASKİ olan Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanı Ender Batukan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in talebi üzerine yeni bir düzenleme yaparak ilçelerle mahalleye dönüşen belde ve köylerdeki su fiyatlarında indirme gidildiğini duyurdu. Böylelikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde suyun birim fiyatının 22 krş´a çekilirken, ilçe merkezlerinde ise 90 krş olarak belirlendi?
KASKİ Genel Müdürlüğü´nün bu yıl uygulanması için yeniden belirlediği içme suyu fiyatları Büyükşehir Belediyesi´nde yapılan çalışmaların ardından kesinleşerek meclisten geçti. Böylece Büyükşehir Belediyesi´ne 30 Mart 2014 tarihinden itibaren merkez ilçe olarak bağlanan ilçeler, bu ilçelere bağlı olan ve mahalleye dönüşen belde ve köyler ile daha önceki hinterland yasasıyla Büyükşehir Belediyesi´ne bağlanan beldelerde su fiyatları yeniden belirlendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in kişisel talebi üzerine gerçekleştirilen yeni düzenleme ve birim fiyatlar konusunda haber ekibimize değerlendirmede bulunan Kaski Genel Müdürü Ender Batukan yeniden belirlenen su fiyatlarıyla ilçeler arasındaki farklılığın giderildiğini vurgulayarak şunları kaydetti? ?Büyükşehir Belediyesi´ne geçen yıl bağlanan Yeşilhisar, Yahyalı, Develi, Pınarbaşı, Bünyan, Tomarza, Felahiye, Özvatan, Akkışla, Sarız ve Sarıoğlan ilçelerindeki içme suyu fiyatları 60 metreküp´e kadar metreküp´ü 90 kuruş, 60 metreküp´ten sonrası ise 1 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Su fiyatları Hacılar eski yerleşim yerinde de metreküpü 2 lira 63 kuruştan 1 lira 26 kuruşa düştü.?
Batukan sözlerinin devamında Yeniden belirlenen tarifenin 30 Mart 2014 tarihiyle birlikte mahalleye dönüşen beldelerin tamamında su fiyatlarının düşmesini sağladığının altını çizerek ? 11 ilçeye bağlı beldelerdeki içme suyu fiyatları mahalleye dönüşen köyler düzeyine indirildi. Böylece daha önce belde ve köy statüsünde olan; ancak yeni kanunla mahalleye dönüşen tüm yerleşim birimlerindeki içme suyu fiyatları 60 metreküp´e kadar 22 kuruş, 60 metreküp sonrası ise 50 kuruş oldu. Böylece daha önce metreküp´ü 2 liraya kadar çıkan yerleşim yerlerindeki içme suyu fiyatlarında büyük çaplı indirim meydana geldi? şeklinde konuştu?
Batukan son olarak Büyükşehir Belediyesi´ne Hinterlant Kanunu ile daha önce bağlanan beldelerin bir kısmında da içme suyu fiyatlarında düşüş olduğunu hatırlatarak ? Mahzemin, Gürpınar, İncesu-Süksün, Ebiç gibi yerleşim yerlerinde daha önce metreküp´ü 1 lira 26 kuruş olan içme suyu 90 kuruşa düştü? müjdesini verdi?
HABER: C.USTEN



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık