KASKİSPOR YARI FİNALDE

KASKİSPOR YARI FİNALDE

Eurocup çeyrek final rövanş maçında deplasmanda Rusya temsilcisi Dynamo Kursk takımı ile karşılaşan temsilcimiz Kaskispor, sahadan 77-64 mağlup ayrılmasına karşın ilk maçtaki avantajlı skorla adını yarı finale yazdırdı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi temsilcimiz Kaskispor, geçen sezon final maçında kaybettiği rakibi Dynamo Kurs takımı ile bu kez Eurocup çeyrek final rövanş mücadelesinde karşı karşıya geldi.

 

Çeyrek final ilk maçında elde etmiş olduğu 15 sayılık fark ile sahaya avantajlı çıkan temsilcimiz Kaskispor, geçen sezon kıl payı kaçırdıkları şampiyonluk ve Avrupa Kupası için bu kez çok daha dikkatli ve tecrübeli bir kadro ile maça başladı. Rakibinin gücünü ve oyun sitilini oldukça iyi bilen potanın perileri maçın ilk periyodunda kontrollü bir oyun sergiledi. Koç Ayhan Avcı’nın öğrencileri salonun ve taraftarların psikolojik baskısına önceden alışık oldukları için pek etkilenmezlerken, Rus temsilcisi Dynamo Kursk takımı ilk maçtaki 15 sayılık farkın bilincinde olduğu için maça baskı ile başladı. Rakibine alan bırakmayan Kaskispor, ilk periyodu 23-14’lük skor ile önde kapattı.

 

Galibiyet ve 15 sayının altındaki her türlü mağlubiyet temsilcimiz Kaskispor’un yarı finale yükselmesine yetiyordu. Maçın 2.periyoduna yine ev sahibi takım Kursk baskılı başladı. Özellikle pota altında uzun savunma oyuncuları ile Kaskispor’a göz açtırmayan Dynamo Kursk, aradaki farkı açmaya başlasa da potanın perileri direncini yitirmedi ve ikinci periyot Dynamo Kursk takımın 35-31’lik üstünlüğü ile sona erdi.

 

Maçın 3.periyodunda ev sahibi Kursk, baskısını iyiden iyiye artırarak art arda sayılar bulmaya başladı. 7 dakikalık sürede sadece 3 sayı bulabilen temsilcimiz Kaskispor 3.periyodu 19 sayılık fark ile 57-38 geride kapattı.

 

Maçın son periyodu adeta nefesleri kesti. 19 sayılık farkı aşağıya çekmeye çalışan potanın perileri Malsti ve Jones’in sayıları kısa bir süre etkili olsa da rakip takım Kursk’ta Snow ve Lisina ikilisi takımını sırtlayarak sayı farkını korumayı başardı. Maçın son saniyelerinde Zoi’nin 2 sayılık başarılı atışı ile farkı 15 sayıya inerken Kaskispor, maçı uzatma devresine taşımayı başardı. Uzatma dakikalarında heyecan doruk noktasına ulaşılırken potanın perileri bütün güçleri ile farkı 15 sayının altına indirmeye çalıştı ve bunda da başarılı oldu. Temsilcimiz Kaskispor, Eurocup çeyrek final rövanş maçında rakibi Dynamo Kursk’a 77-64’lük skor ile mağlup olmasına rağmen ikili averajda 2 sayı fark ile rakibini geçti ve adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Bu sonuçla Kaskispor yoluna yarı finalde devam ederken geçen senenin şampiyonu Dynamo Kurs ise bu kez çeyrek finalde potanın perilerine boyun eğdi.

 



Süper lig’de 35.haftanın hakemleri açıklandı

Kvk’nın yıldızları yarı final için mersin’de

Fabrika voleybol meyvelerini vermeye başladı

2. amatör küme’de 10. hafta tamamlandı

Karagümrük imha planı hazır

Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti