KATİL ESED GÜÇLERİ 33 ASKERİMİZİ ŞEHİT ETTİ

KATİL ESED GÜÇLERİ 33 ASKERİMİZİ ŞEHİT ETTİ

ŞEHİT ATEŞİ KAYSERİ'YE DÜŞTÜ

Türkiye'nin güneyinde yer alan Suriye’nin İdlib kentinde, Rusya'nın desteklediği Suriye rejimine bağlı güçler, TSK'ya ait konvoya hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda 33 askerimiz şehit düştü, 32 askerimiz ise yaralandı. Esed rejim güçlerinin gerçekleştirdiği hain saldırı sonucunda şehit olan askerler arasında Develi nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz’de yer alırken; Türk Silahlı Kuvvetleri saldırıya karadan ve havadan misli ile cevap vererek büyük kayıplar verdirdiler.

Türkiye'nin güneyinde yer alan Suriye’nin İdlib kentinde, Rusya'nın desteklediği Suriye rejimine bağlı güçler, TSK'ya ait konvoya hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda 33 askerimiz şehit düştü, 32 askerimiz ise yaralandı. Şehit olan erler arasında Kayserili Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz’de yer aldı.

Saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı Küllyesi'nde,Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın başkanlığında bir güvenlik toplantısı düzenlendi. Gündem maddesinin İdlib'de yaşanan son gelişmeler olduğu toplantı 6 saat sürdü. Toplantıya MİT Başkanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve çok sayıda komutan katıldı. Toplantıdan Suriye rejimine misliyle karşılık verilmesi kararı çıktı.

Toplantının ardından Akar, operasyonları yönetmek için sınır bölgesine gitti ve rejim güçlerine topçu atışları başladı. Bakan Akar, "Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200'ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı. Atışlar sonucu 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi" değerlendirmesinde bulunurken; günün ilerleyen saatlerinde Rusya’dan “Türkiye hava sahasını kullanabilir” açılması gelmesi ile Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları da gerçekleştirdikleri saldırılarla ağır kayıplar verdirdiler.

ŞEHİT ATEŞİ KAYSERİ'YE DÜŞTÜ

İdlib'de hava saldırısında şehit olan Mehmetçikler gerçekleştirilen askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilirken  Kayserili Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz'ün cenazesinin akşam saatlerinde ilimize getirilerek, Cumartesi Günü baba ocağının bulunduğu Develi İlçesi’nde öğle namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi…

Ali Taşöz’ün şehadet haberi Develi ilçesi Reşadiye Mahallesi'nde oturan ailesine önceki akşam ulaştırılırken; baba Hüseyin ve annesi Pembe Taşöz, büyük üzüntü yaşadı. 3 çocuklarından birini kaybetmenin acısını yaşayan çifti, askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı. Şehidin ailesinin oturduğu apartmana Türk bayrağı asılırken, yakınları başsağlığında bulunmak üzere eve akın etti. Belediye tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor