KATİL ÜVEY BABA’YA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

KATİL ÜVEY BABA’YA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

Pınarbaşı ilçesinde birlikte yaşadığı kadının 3 yaşındaki oğlu Alperen'i darp ederek öldürüp gömen sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verilirken, olaya tanıklık edip suskun kalan anne beraat etti.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Harun S. ile Alperen'in annesi Emel Ö. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile bulundukları ceza evinden katılırken, taraf avukatları, Sosyal Çalışma Bakanlığı avukatı mahkeme salonunda hazır bulundu.

Karar duruşmasında savunma yapan sanık Harun S. beraatını talep etti. Savunma yapan anne Emel Ö. ise mahkeme heyetine; gözyaşları içerisinde 3 çocuğun daha olduğunu, Alperen'i kendisinin öldürmediğini söyledi. Anne Emel Ö. önceki duruşmalarda verdiği ifadelerde ise; "Harun S. çocuğumu vahşice dövdü. Engel olamadım. Beni de dövdü. Akşam 10 gibi baygınlık geçirdim. Sabaha karşı uyandığımda Alperen ölmüştü” savunmasını yapmıştı.

Yapılan yargılama sonrasında mahkeme heyeti tutuklu sanık Harun S.’ye 'Canavarca Hisle Adam Öldürme' suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası verdi. Anne Emel Ö. ise beraat kararı verilerek tahliye edildi.

Duruşma sonrasında açıklamalarda bulunan UCİM Türkiye İhbar ve Yapılanma Sorumlusu Avukat Dilan Ergüneş mücadelelerine bir üst mahkemede devam edeceklerini vurgulayarak şunları kaydetti. "3 yaşında dövülerek katledilen Alperen'in karar duruşması vardı. Sanık Harun Sezer 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası aldı. Diğer sanık olan anne Emel Öner için de beraat kararı verilerek tahliyesine karar verildi. Biz üst mahkemede tabi ki mücadelemize devam edeceğiz."



Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi