KATLİAMIN 26. YILINDA MAĞDURLAR HALA HAPİSTE

KATLİAMIN 26. YILINDA MAĞDURLAR HALA HAPİSTE

MAZLUMDER Kayseri Yönetim Kurulu Üyesi Seyfullah Yıldırım düzenlediği basın toplantısı ile Sivas katliamının üzerinden 26 yıl geçtiğini asıl katillerin bulunmadığını belirterek masum insanların hapiste çürüdüğünü söyledi.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu üyesi Seyfullah Yıldırım, ?2 Temmuz 1993 günü Sivas´ta yaşanan kanlı katliamın üzerinden 26 koca yıl geçti. O günden bu güne asıl katiller bulunamadığı gibi masumlar hâlâ hapiste çürümeye devam ediyorlar? dedi.

Yıldırım şöyle konuştu.

?26 yıl önce meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan kanlı olaylarda 37 vatandaşımız yanarak ve kurşunlanarak katledilmiş, çok sayıda savunmasız insanımız da yaralanmıştı.

Devlet kadrolarına yerleşmiş, hukuk ve insanlık tanımayan idareciler ve provakatörlerin çıkardığı, basiretsiz idarecilerin engel olamadığı kanlı olayların çıkarılmasında amaç; toplum arasında mezhep ve etnik çatışma çıkararak düşmanlık oluşturmak, devlet ve millet huzurunu ortadan kaldırarak, ülke ve millet düşmanlarının ekmeğine yağ sürmekti.

Sivas´ta 2 Temmuz 1993 günü meydana gelen olaylardan sonra başlatılan cadı avını hatırlatan hukuksuz, vicdansız, adaletsiz tutuklama ve yargılamalar sonucu binlerce insan mağdur edilmiş, talimatlarla yapılan yargılamalarda yüzlerce insan ömür boyu hapis dahil ağır cezalara çarptırılmıştı. Tüm bunlar yaşanırken olaylar sırasında meydana gelen silahla yaralama ve öldürme olayları ve olayın faili olduğu iddia edilen siyasetçiler hakkında ne yazık ki, bugüne kadar hiçbir işlem yapılmayarak adalete gölge düşürülmüştür. Bugün Türkiye´nin Kayseri, Sivas, Ankara, Tokat ve Bodrum cezaevlerinde ömür tüketen yaşları 80´leri bulan 36 mazlum mağdura geçmiş olsun diyoruz. Bu mahpusların yeniden adaletle yargılanıp özgürlüklerine kavuşturulmaları için hükümetimizi, TBMM´yi, Adalet Bakanlığını ve adaleti ayakta tutmayı görev ve sorumluluk bilmiş STK´ları göreve davet ediyoruz?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ