KAYGED NİL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

KAYGED NİL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Kısa adı KAYGED olan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği Nil Temsilciliği törenle hizmete açıldı. Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, eğitime en çok bütçe ayıran hükümetin AK Parti hükümetlerinin olduğunu söyledi.

Fevziçakmak Mahallesi Nil Caddesi üzerindeki Temsilciliğin açılışına, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin eşi Neşe Haseki ile dernek üyesi eğitimciler katıldı.

                Açılışta konuşan KAYGED Başkanı Yalçın Bulut, bir ülkedeki insan kaynağının değeri ve büyüklüğünün, o ülke insanının eğitim seviyesinin kalitesi ile ölçüldüğünü belirterek, ``Aynı şekilde bir ülkenin medeniliği, ekonomik refahı, üretimin bolluğu da, şehirlerin büyüklüğünden öte, yetiştirdiği insanların niteliği ile değerlendirilir. Gerçekten de tarih bize antik Yunan`dan, Çin`e, Mısır`dan Osmanlı`ya kadar bütün büyük medeniyetlerin kültür ve maarif temeli üzerine kurulduğunu ve ayakta kaldığını göstermektedir`` dedi.

                Bulut, KAYGED`in 2005 yılında, çevrelerine ışık saçan nesiller yetiştirmek aşkıyla yola çıkan bir grup doğru eğitimci tarafından kurulduğunu ve şimdiye kadar yüzlerce etkinliğe imza attığını vurguladı. Bulut, ``Derneğimiz, Kayserimiz başta olmak üzere tüm ülkemize eğitim-öğretim hizmetlerine gönüllü katkı sağlamak üzere kuruldu`` diye konuştu.

                AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, hizmet edecek insanların yetiştirilmesi halinde ülkenin o denli kalkınacağını bildirdi. Tamer, ``Bu bağlamda hep eğitimin önemini bilerek, ekonomideki bu gelişmişliğin yanında, Milli Eğitim`e bütçeden en çok parayı ayıran hükümet haline gelmiş olduk. Eğitimde çok şeyler değişti. 81 vilayette üniversiteler açıldı. Yine 4+4+4`te inşallah çok önemli bir yere gelindi. Bu sistemle, o hakları gasp edilen yavrularımıza tekrar eski haklarının verilip onların yetiştirilmesinin yolu açıldı. Şehrimize baktığımızda şehrimiz de önemli adımlar attı. Tabii Kayseri bir marka şehir. Bu marka şehir olmasında, emeği geçenlere, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, diğer başkanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. Kayseri, 3 büyük şehir dışında 4 üniversitesi bulunan ilk şehir oldu. Erciyes Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve son olarak da Abdullah Gül Üniversitesi ile eğitimdeki eksikliğini gideren bir şehir oldu. Eğitim veren öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Onlara da yolunuz açık olsun diyorum. Şu anda bu temsilciliğin açılışını yapacağız. Pekçok hizmetler vermişler, emeği geçenleri kutluyorum. Şehrimize de hayırlı uğurlu olsun diyorum`` ifadelerini kullandı.



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"