KAYİF 2017 BAŞLADI

KAYİF 2017 BAŞLADI

İŞSİZLER UMUTLA FUAR ALANINI DOLDURDU ?

İş - Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak ?Çalışma Hayatında Milli Seferberlik´ programları kapsamında organize edilen Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ? KAYİF fuar alanını dolduran işsizlerin umut dolu bakışları arasında törenle başladı?
İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde Kayseri Valiliği, Erciyes Üniversitesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği´nin destekleriyle bu yıl 6.´sı düzenlenen Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı -KAYİF 2017´nin açılışı törenle gerçekleştirildi?
İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek törenin açılış konuşmasında yaptığı değerlendirmede ?Ocak 2016 ile 26 Mart 2016 tarihleri ile bu seneyi mukayese edersek, geçen sene aynı dönemde 11 bin 457 kişi iş aramak maksadıyla bize başvuruda bulunmuştur. Aynı dönemde bu sene 19 bin 194 kişi başvurdu. Yaklaşık 2 katı bir müracaat artışı oldu. Yine aynı dönemde geçen sene 5 bin 818 açık iş almıştık, bu sene 14 bin 624 açık iş aldık. Bu da aşağı yukarı 3 katı artmış oldu. Aynı dönemde 3 bin 59 kişiyi işe yerleştirmiştik, bu sene 5 bin 616 kişi işe yerleştirdik. Bu da yaklaşık 2 katına çıkmış oldu. Bu çalışmalarımızı sürdürürken istihdam seferberliğimize katkı sağlamak amacıyla istihdam fuarı açmaya karar verdik? ifadelerini kullandı.
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç´de burada yaptığı konuşmada çalışma hayatında başlatılan milli seferberliğe katkı sunulması gerektiğini vurgulayarak ?Ülke ve millet olarak olağanüstü sıkıntı ve sorunlarla mücadele ettiğimiz bir yıl oldu. Olağanüstü bir dönemden geçmekte olduğumuz bu günlerde cumhurbaşkanımız ülke genelinde işveren konumundaki iş adamlarımızın gücünü kullanarak istihdamın artırılması ve ülkemizin kalkınmasında destek olması adına çalışma hayatımızda milli seferberlik başlatmıştır. Bu seferberliğe katkı sunmak merkezi ve yerel yönetimler üreticiler, sanayiciler ve tüccarlar olarak hepimizin boynumuzun borcudur?
Törene Ankara´dan iştirak eden Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise işsizlik rakamlarındaki yüzde 0,6´lık artışın ülkede yaşanan olaylara ve olumsuzluklara bakıldığında gelecek için umut verdiğini hatırlatarak ?Herkesin bildiği gibi küresel olarak pek çok olumsuzluklar var ama ülkemiz son 14 yılda reform niteliğinde özellikle istihdam alanında pek çok politikayı yürürlüğe koymuştur. Küresel krizin ardından etkin bir şekilde uygulamaya koyduğumuz tedbirler sayesinde işsizlik oranımız beklenenin çok altında olmuştur. İşsizliğimiz yüzde 11 civarında ancak 2016´da yaşanan olaylar, olumsuzluklar başka bir ülkede olsa herhalde çok çok daha üzerinde olurdu bu rakamlar. Bu nedenle rakamların gelecek için umut verici olduğunu değerlendirmekteyiz? diye konuştu.
Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile KAYİF 2017´nin açılışı gerçekleştirldi. Açılışla birlikte Vali Kamçı, stantları gezerek iş başvurusunda bulunanlar ve iş verenlerle konuştu. Fuarda Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası gibi kuruluşlar da stantlar açarak, iş arayanlardan başvuru aldırlar.

HABER : S.ERDOĞAN



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı