KAYİMDER BAŞKANI AKDOĞAN:

KAYİMDER BAŞKANI AKDOĞAN:

? KENTSEL DÖNÜŞÜMLERE HIZLANARAK DEVAM ETMELİYİZ?

Kayseri İmar ve İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği- Kayimder Başkanı Levent Akdoğan haber ekibimize yaptığı değerlendirme de konut kredilerinin düştüğü bu dönemde ev almak için en uygun zaman olduğuna dikkat çekerken şehirdeki Kentsel Dönüşüm çalışmalarının çok önemli noktalara geldiğini belirtti.

Kısa süre önce gerçekleştirilen genel kurul ile kısa adı Kayimder olan Kayseri İmar ve İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği Başkanlığına seçilen  Levent Akdoğan İnşaat Sektörü ile ilgili olarak haber ekibimize yaptığı değerlendirme de konut kredilerindeki düşüşün gözler görülür bir hareketlilik oluşturduğunu belirtti. Başkan Akdoğan ayrıca,  Kentsel Dönüşüm çalışmalarının çok önemli noktalara geldiğini belirtip şunları kaydetti.

 ?Kamu bankalarının verdiği 0,99 faizli krediler çok uygun. Bu bir fırsat olarak değerlendirilebilir. 2020 için %20, %30 daha avantajlı bir şekilde konut alımını sağlayabilirler. 1,5 sene içerisinde konut maliyetleri artmış. Bu istatistiklerden oluşan bir rakam. Ama 2018´in ilk çeyreği ile 2019´un üçüncü çeyreğine nerdeyse konut satış rakamları aynı düzeydedir. Bu kadar kar oranı mı var, niye rakamlara yansımıyor diye de düşünülmesin. Bu ticarettir, gerekirse maliyetinde ve maliyetin altında satışlar yapılarak herkesin bu süreci atlatması gerekiyor. Müteahhitler içinde aynı tüccarlar içinde aynı durum söz konusudur. Ben bunu bir avantaj olarak görüyorum. Kayserili hemşerilerimizin de değerlendirmesi gerektiğini istiyorum. Kentsel dönüşüm konusunu da tekrar değinmek istiyorum. Sağ olsun Memduh Başkanımız Melikgazi Belediyesinde de Küçükali ve Kazım Karabekir gibi bölgelerde ciddi bir kentsel dönüşüm sağladı. Bu bölgede ki riskli yapıları yıktı. Yeni konutlar yapıldı. 15 kadar müteahhit arkadaşımız buralarda konut yaptılar. Bu yapıların imalatı kimlere yansıdı, hemşerilerimize yansıdı. Şehre daha yakın bir bölgede, site konseptinde daha düşük maliyetler ile konut sahibi olma fırsatı yakaladılar. Tabii bunun Konaklar bölgesi olsun, Hunat, Kılıçarslan ve Fevzi Çakmak buralarda da kademeli olarak ilerleyeceğine ben inanıyorum. Tabii bu bir süreç alacaktır, kolay işler değil. Birçok hissedarın olduğu parseller var. Birçok kişinin oturduğu daireler, konutlar var. Bunları bir anda boşaltıp da kentsel dönüşüme sokup yenilemek tabii ki ciddi bir maliyettir. Başkanlarımızdan ricam kentsel dönüşümdeki hızlarını önümüzdeki yıllara da yansıtmalarıdır. ?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"