KAYİMDER BAŞKANI AKDOĞAN:

KAYİMDER BAŞKANI AKDOĞAN:

KONUT KREDİSİ DESTEĞİ SEKTÖRÜMÜZÜ CANLANDIRACAK

Kayseri İmar ve İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği Başkanı Levent Akdoğan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ‘Konut Kredisi Destek Paketi’ ndeki 0,64 ve 0,74’lük faiz oranlarının inşaat sektörünün yeniden canlandırılması için çok önemli bir hamle olduğunun altını çizerek “Vatandaşlarımız desteklerden yararlanarak konut sahibi olmaları için çok önemli bir fırsat doğarken aynı zamanda giderek darboğaza giren inşaat sektörü içinde can suyu olacak” ifadesini kullandı.

Kayseri İmar ve İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği- Kayimder Başkanı Levent Akdoğan konut kredisi destek paketindeki faiz oranlarının etkilerini haber ekibimize değerlendirdi.

Başkan Akdoğan sıfır konutlardaki 0,64 ve ikinci el konutlardaki 0,74 faiz, bir yıl geri ödemesiz ve 15 yıl eşit ödeme fırsatının belki de bir daha olmayacağına dikkat çekerken vatandaşlara ev sahibi olmak için bu dönemin en doğru zaman olduğunu belirterek “Pandemi döneminde hükümetimizin açıkladığı 100 Milyar TL’lik ekonomik paket vardı. Biz hep şunu diyorduk; açıklanan pakette inşaat sektörüyle ilgili desteğin az olduğu söyledik. 1 Haziran’da devletimiz buna güzel bir destekle cevap verdi. Konut faizlerini düşürdü, bir yıl ödemesiz ve 15 yıl eşit ödeme fırsatı oluştu. İlk başta üç kamu bankamız ve daha sonradan iki özel banka buna eşlik etti. Şu an beş bankada 0,64 ve 0,74 faiz oranları var. Bu oranlar nasıl fark ediyor onu da belirtelim. Müteahhitlerden alınan sıfır konutlarda 0,64 faiz, bir yıl ödemesiz ve 15 yıl eşit ödeme fırsatı ile konut sahibi olabiliyorsunuz. İkinci el konutlarda ise faiz oranı 0,74’tür. Aslında bu belki de bir daha göremeyeceğimiz kredi oranlarıdır. Tabi bu pandemi sürecindeki ekonomik sıkıntıları atlatmak ve sürdürüre birliliği artırmak için yapılmış bir hamledir. Bu desteği çok olumlu karşılıyoruz, sektörü çok canlandıracaktır. İnşaat sektörünün canlanması ekonominin %60’ını etkilediği için birçok sektörde buna paralel olarak bu zincire katılacaktır. “ şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan sözlerinin sonunda açıklanan destek paketlerinden sonra konut satacakların faiz oranlarındaki düşüş kadar ilave zam yapmasının fırsatçılığa neden olduğuna da dikkat çekerek “Konut satan müteahhitler ya da arsa sahipleri olsun veya yatırımcılar olsun, bunu fırsatçılık haline getirilmesin. Burada destekler hem inşaat sektörünü korurken aynı zamanda konut almak isteyen vatandaşlarımıza da bir destek amaçlıdır. Faiz oranındaki düşüş kadar ilave bir zam yaparsanız o zaman tek taraflı bir kazanç ortaya çıkmış olur. Bunu ben doğru bulmuyorum. Bu yönde birkaç şikayet aldık, bizlere de iletildi. Biz bunlarla ilgili ikili görüşmelerimizi yaptık. Bu süreci karşılıklı iyi değerlendirmek lazım. Tekrar etmek gerekirse konut faizlerindeki düşüşle inşallah vatandaşlarımız konut sahibi olabilirler“ değerlendirmesinde bulundu.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları