KAYITLI 69 BİN 600 İŞSİZ VAR AMA GERÇEK İŞSİZ SAYISI 35 BİN

KAYITLI 69 BİN 600 İŞSİZ VAR AMA GERÇEK İŞSİZ SAYISI 35 BİN

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) kayıtlarına göre, Kayseri`de şu anda kuruma kayıtlı işsiz sayısı 69 bin 600 oldu. İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, ``Kayseri`de kurumumuza kayıtlı 69 bin 600 işsiz var ama gerçek işsiz sayısı 35 bin 709`dur. Diğerleri ise bir iş

Kayseri`deki işsizlik rakamları ve ildeki istihdamla ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, 2010 yılında Kurum`da yapılan değişiklikle, Kurum bünyesinde İş Danışmanları`nın istihdam edildiğini, böylece iş arayan kişilerle birebir görüşmeler yapıldığını bildirdi. Ayçiçek, şu anki rakamlarla Kayseri`de Kurum`a kayıtlı işsiz sayısının 69 bin 600 olduğunu belirterek, ``Ancak iş danışmanlarımızın yaptığı çalışmalar sonucu ilimizdeki gerçek işsiz sayısının 35 bin 709 olduğunu belirledik. Geri kalanları ise bir işte çalışan ancak daha iyi şartlarda iş arayanlardır. Biz iş arayan vatandaşlarımızla işçi arayan firmalarımız arasında bir köprü görevi yapıyoruz. İşçi arayan firmalarımıza aradıkları özelliklerde elemanlar temin etmeye çalışırken, diğer yandan da bize başvuran işsizlerimizin özelliklerine en uygun işi bulmaya gayret ediyoruz`` ifadelerini kullandı.
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, 2013 yılında Kurum olarak Kayseri`deki iş çevresinden 69 binin üzerinde işe gönderim yaptıklarını, Kurum`a kayıtlı 69 bin 600 işsiz bulunduğu göz önüne alındığında, her bir işsizi en az 1 işe gönderdiklerini belirterek, ``Ancak bunlardan 9 bin civarında işe giriş ve devam etme söz konusu. Yani yüzde 10`dan fazla işe yerleştirme oranımız var. Bu çok küçük görünebilir ama İl Müdürlüğü olarak işe yerleştirmede Türkiye ortalamasının üzerindeyiz`` diye konuştu.
İşsizlerin işe yerleştirilmeleri noktasında her türlü alternatifi kullandıklarını vurgulayan İl Müdürü Ayçiçek, ``Kayıtlı işsizlerimizin cep telefonlarına SMS de göndererek bilgilendiriyoruz. Organize Sanayi`deki bir firmamızın talebi üzerine, aradığı vasıflara uyan 7 bin kayıtlı işsizimize SMS gönderdik. Bunlardan 70 tanesi bize dönerek cevap verdi ve ancak sadece 7 tanesi geldi. Böyle de bir durum var`` dedi.
Ayçiçek, son günlerde başlattıkları bir uygulamayla ise, firma ve işyerlerinden kendilerine gelen iş ilanlarını, firma adı belirtmeksizin yerel günlük bir gazetede yayınladıklarını, böylece iş arayanlara gazete yoluyla da ulaştıklarını bildirdi. İl Müdürü Ayçiçek, yerel gazetede ilk gün 470 iş ilanı yayınladıklarını ve bu ilanlarda 1500 kişilik istihdamın söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları