KAYMEK MSM BELGELENDİRME FAALİYETLERİNE BAŞLADI

KAYMEK MSM BELGELENDİRME FAALİYETLERİNE BAŞLADI

KAYMEK MESLEKİ SINAV MERKEZİ, SINAV VE BELGELENDİRME YAPMAK ÜZERE YETKİLENDİRİLDİ

Mesleki eğitimde Anadolu´nun markası olan KAYMEK, mesleki yeterlilikte de söz sahibi oldu. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi ilk sınavlarını da yaptı.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu mesleki yeterlilik belgesini zorunlu hale getirdi. Artık birçok meslekte çalışanların yeterliliğini KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi belirleyecek ve belgelendirecek.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi, ilk sınavlarını yapmaya başladı. KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi´nin aldığı yetki doğrultusunda Ahşap Kalıpçı, Alçı Levha Uygulayıcısı, Betonarme Demircisi, Duvarcı, Hidrolik-Pnömatikçi, İnşaat Boyacısı, İnşaat İşçisi, Metal Kesimci, Seramik Karo Kaplamacısı ve Sıvacı gibi meslek sahipleri KAYMEK MSM´ye mesleki yeterlilik belgesi almak üzere başvurabilecekler.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu´nda;  ?Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır? ifadeleri yer alıyor.

KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi bugünden itibaren başladığı sınavlarla işi layıkıyla yapanlara mesleki yeterlilik belgesi vererek tehlikeli ve çok tehlikeli olarak kabul edilen işlerin ehil kişiler tarafından yapılmasına katkı sunacak. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ