KAYMEK BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURUYOR

KAYMEK BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURUYOR

KAYMEK Aşçılık Kursu`na katılımları artırmak için "Kayseri Aklı" denilecek bir yöntemi hayata geçirdi. Aşçılık dalında eğitim alan kursiyerlerin, uzman eğitmenler nezaretinde yaptıkları yemekler kurs civarındaki okulların müdür ve eğitim kadrolarına satı

Kısa adı Kaymek  olan  Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları bünyesinde verilen kurslar arasında Aşçılık, Türk Mutfağı ve Pasta-Tatlı gibi branşlar da bulunuyor. KAYMEK`in tamamen ücretsiz verdiği kurslara katılan kursiyerler, sadece kendi kullanacakları malzemeleri alıyorlar. Ancak gelir düzeyi düşük bölgelerdeki KAYMEK merkezlerinde kursiyerler, kendi kullanacakları malzemeleri bile temin etmekte zorlanabiliyor. Bu durum eğitim almak ve bir iş yerinde çalışmak isteyen düşük gelir grubundaki vatandaşların kurslara katılımını da engelliyor. Aşçılık sertifikası alanların kolayca iş bulduklarını fark eden KAYMEK yöneticileri bu soruna "Kayseri Zekası" denilecek bir çözüm üretti. Aşçılık kursunda uzman eğitmenler eşliğinde kursiyerlerce yapılan yemeklere çevredeki okullarda görev yapan öğretmenlerden müşteri bulan KAYMEK yöneticileri, üretilen yemekleri satarak kursiyerlerin malzeme masraflarını karşılamalarını sağladı. Bu uygulama kurslara katılımların artmasına da yol açtı.  Böylece, kursları tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı  onaylı sertifika alan kursiyerler, rahatlıkla sanayi ve ticaret merkezlerinde kendilerine iş imkânı buldular.

TOKİ bölgesinde Celal Bayar Kız Teknik Meslek Lisesi ve Fatin Rüştü Zorlu İlköğretim Okulu öğretmenleri her gün KAYMEK tesislerinde zengin bir menü şeklinde sunulan öğle yemeği için sadece 5 TL ödüyorlar. Büyükşehir Eğitim Faaliyetleri  Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu TOKİ`deki KAYMEK`te öğretmenlerle birlikte yemek yiyerek verilen hizmeti yerinde değerlendirdi.

KAYMEK olarak 23 noktada ve 104 farklı branşta kurs hizmeti verdiklerini belirten Tuzcuoğlu, "Kursiyerlerimiz bu kurslardan faydalanmak istiyorlar; ama kurs malzemeleri bazı kursiyerlerimiz için masraflı olabiliyor. Bu masrafın karşılanması için kurs yetkililerimiz böyle bir uygulama düşündüler. Eğitim camiasının da bu anlamda yemek ihtiyacını karşılamış olduk. Aşçılık kursu için çok güzel bir mutfağımız var ve çok güzel yemekler yapılıyor. Hayatın her anında hayat boyu eğitime ihtiyaç olduğunu biliyoruz ve bu doğrultuda hizmet veriyoruz. KAYMEK`lerin gittiği yerlerde bir hareket ve bereket oluyor" diye konuştu.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye