KAYMEK`TEN `GÜL SEVDASINA`

KAYMEK`TEN `GÜL SEVDASINA`

Büyükşehir Belediyesi Kutlu Doğum Haftası`na özel bir program düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi`nde yapılan programda, ilahi ve naat dinletilerinin yanı sıra, peygamber efendimizin isminin yer aldığı çalışmalardan oluşan bir de sergi açıld

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri  bünyesindeki  Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları  KAYMEK  tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi yanındaki Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi`nde yapıldı. `Gül Sevdasına` adlı program kapsamında ilk olarak hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi..

Açılışa katılan BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, serginin, KAYMEK`te açılan Klasik İslam Sanatları kurslarının hocaları ve kursiyerleri tarafından hazırlandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Tuzcuoğlu daha sonra serginin açılışını yaptı ve KAYMEK yöneticileri ile birlikte gezerek eserlerin sahiplerinden bilgiler aldı.

Serginin açılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi`nden gerçekleştirilen programa geçildi. Geceye katılan vatandaşlara günün anlamına  gül dağıtıldı.

`Gül Sevdasına` adlı program gecenin  sunuculuğunu yapan Kay-Tv programcılarından Selda Avcı’nın ansonsları ile start verdi ve  Hafız  Celal Açkalmaz tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile başladı.

 Gecede bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, sözlerine peygamberimizin ümmeti olmaktan dolayı Allah`a şükrederek başladı. Peygamberimizin sevginin membaı olarak, insanlık aleminin en kötü ve en sıkıntılı olduğu çok zor bir çağda geldiğini ifade eden Tuzcuoğlu, "Peygamberimizi gelmiş olduğu o karanlık çağa ilahi bir ufuktan yükselen rahmet güneşi gibi doğdu. O rahmet güneşi, o tarihten bu tarihe kadar bütün cihanı aydınlatıyor. İnanıyoruz ki, bu rahmet güneşi asla sönmeyecek ve kıyamete kadar da yine ışık saçmaya devam edecek" dedi.

Gecede daha sonra Neveser Musiki Topluluğu eşliğinde Muhammet Elma ve Denizhan Burhan sahne aldı. Denizhan Burhan naatlar seslendirirken, Muhammet Elma ilahiler okudu.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı `Gül Sevdasına` adlı gece izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Ümmetin aydınlık geleceği  ve  günahların affedilmesi için yapılan dua ile noktalanan  gece  peygamber sevdalılarının  efendilerine  özlemleri ile noktalandı….



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı