KAYSERİ - ADANA TURİZM BAĞLANTI YOLUNDA

KAYSERİ - ADANA TURİZM BAĞLANTI YOLUNDA

SONA YAKLAŞILDI


 Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın desteği ile yapımına başlanan ve Kayseri´yi Adana´ya bağlayacak olan bağlantı yolunda sona yaklaşıldı.
Karadeniz, Doğu ve İç Anadolu´daki illerin Kayseri-Yahyalı üzerinden Adana ile bağlantısı sağlayacak olan, Kayseri ve Yahyalı´nın önemli turizm değerlerinin kapılarını Akdeniz Bölgesi´ne açacak olan bağlantı yolundaki son durumu görmek için bölgeye giden Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Yol çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri´yi Adana´ya bağlayacak olan bağlantı yolu için yoğun çaba gösteren, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik´e, Kültür ve Turizm Bakanlığı´na teşekkür ederek, bağlantı yolunun turizme büyük katkı sağlayacağını da söyledi. Öztürk, ?Kayseri İli Yahyalı İlçesi ile Adana İli Aladağ ilçesini bağlayacak olan bağlantı yolu çalışmasını incelemeye geldik. Bu yolun yapımı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor. Zaman zaman dediğimiz gibi burası keşfedilmemiş cennet. Bu yolun turizm adına çok değerli bir yol olacağına inanıyorum. Adana´dan, Kayseri´den gelen insanlarımız bu yolu kullanacaklardır. Yolun izlemeye doyum olmayacak kadar güzel bir görselliği var. Yeşili, suyu, vadisi ile kısacası doğa ile iç içe bir yol burası. Aladağ Belediye Başkanımıza ben teşekkür ediyorum. Çabaları neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığımız da bu yolu bize kazandırmış oldu. Başkanımızla zaman zaman görüştüğümüz, muhabbet ettiğimiz de Yahyalı´yı Aladağ´a nasıl bağlarız diye kaygısını çektiğimiz bir projeydi bu yol. Hamt olsun hayata geçirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Yolun yaklaşık 13 kilometrelik bir etabı yapılmış. 9-10 kilometrelik bir yolumuz kalmış. Kalan kısmı da 1 ay gibi kısa bir sürede yapacaklar. Bu yolu önemsediğimiz için bugün buradayız. Kapuzbaşı Şelalesi´ne kadar ulaşacak bu yol ile dünya harikası şelalelerimiz dünya ile buluşacak. Adana´daki dostlarımız sıcak ve nemde kurtulmak için buraya gelecekler. Turizmimiz gelişim gösterecek. Ben emeği geçen herkes teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen de yol çalışması hakkında açıklamalarda bulundu. Kaymakam Esen, ?Çok değerli bir turizm noktası olan Kapuzbaşı Şelalesi´ni Aladağ İlçesi üzerinden Adana´ya bağlanmış olması, bu bölgenin yıllardan beri arzu ettiği bir çalışmaydı. Bu yol Adana gibi çok sıcak bir ilimizden, nem oranı yüksek olan bir ilimizden yaz döneminde Kapuzbaşı gibi doğa ile iç içe ve serin olan bir yere binlerde insanın gelmesini sağlayacak? diye konuştu.
Bölgede fotoğraf çekimi için bulunan Adana Fotoğraf Derneği Başkanı da bağlantı yolu için yetkililere teşekkür ederek şunları söyledi; ?Bu yol için hem Kayseri´ye hem de Adana´ya teşekkür ederiz. Bu yolun en büyük avantajı hem fotoğrafla, hem doğa yürüyüşü ile hem de resim sanatı ile uğraşan insanlar için paha biçilmez bir yol. Yurt dışından insanlar bile buraya gelip, bu bölgeyi görmek için, bizim programlarımıza rezervasyon yaptırıyor. Bizim bu bölgeyi değerlendirmemiz için, bu bağlantı yolları paha biçilmez değerler oluyor.?



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ