KAYSERİ BAROSU´NDAN AİLE HUKUKU SEMİNERİ?

KAYSERİ  BAROSU´NDAN AİLE HUKUKU  SEMİNERİ?

Kayseri Barosunca tertiplenen ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan´ın konuşmacı olarak iştirak etti.

Kayseri  Barosunca  tertiplenen  ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan´ın konuşmacı  olarak iştirak ettiği  ?Aile Hukuku ve HMK Yargıtay Uygulaması´ konulu  seminer  Kadir Has Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi?  Toplantıya iştirak eden hukuk camiasının  temsilcilerine  hitap eden   Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı  Gençcan Türkiye´de en çok açılan davanın ´Boşanma Davası´ olduğuna dikkat  çekerek  ?Boşanma asla bir arabulucu işlemi değildir. Hiçbir zaman bir arabulucu önünde boşanmanız mümkün değildir? değerlendirmesinde  bulundu?

Kayseri  Barosunca  tertiplenen  ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan´ın konuşmacı  olarak iştirak ettiği  ?Aile Hukuku ve HMK Yargıtay Uygulaması´ konulu  seminer  Kadir Has Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi?                        

Seminerin  açılış konuşmasını gerçekleştiren  Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun ?Hukuk hayattır, hukuku sadece kanunlar kitaplar ezberler olarak değil, bunların hepsi yanlış şeyler. Hukuk hayatın ta kendisidir. Hayatın olduğu her yerde hukuk vardır. Medeni hukuk daha geniş bir kavramdır. Siz doğmadan önce ve siz öldükten sonraki hayatınızı da düzenleyen hukuktur. Nefes aldığımız müddetçe yaptığımız yapmadığımız her işte, iş hukuku, aile hukukuyla ve medeni hukukun o bütün dallarının tamamını kapsayan hukuk yapılanması, hukuk muhakemesidir.   İşte bugün devletinde toplumunda temelini oluşturan ailenin, aile hukukunun hukuk sistemine yansıyan en önemli kısımlarından birisidir. Aile hukukunun bu önemli sebebiyle medeni hukuk yargılanması içerisinde olduğu halde halkın mutluluğu için devlet, medeni hukuk yargılanmasında sadece aile hukukunu resen araştırma ilkesini de içine katarak kamusal bir nitelikle yürütmektedir.   Kayseri Barosu olarak bundan sonrada bu eğitim modelini sürdüreceğiz. Bunun sebepleri var. Maalesef ki ülkemizde hukuk eğitimi ve hukukçunun eğitimi çok sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Çok fazla sayıdaki hukuk fakültesi sayısı, kontenjan fazlalığı ve eğitimde hala Cumhuriyetin ilk kuruluşunda yürürlüğe konulan eğitim sisteminin hiçbir farklılık yapılmadan aynen yürütülmesi, yeniliklere kapalı bir eğitim modelinin uygulanması bugün yargımızın en büyük sorunlarından birisidir. ?

Kayseri Barosu´nun  eğitim seminerine  konuşmacı olarak iştirak  eden  Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan´da  Türkiye´de en çok açılan davaların başında boşanma davalarının geldiğinin altını  çizerek   ?Türkiye´de açılan dava türlerinde boşanma davaları 1 numaradadır. Türkiye´de en çok açılan dava türü boşanma davasıdır. Bu istatistiklerle de bellidir. Boşanma hakim kontrolünde olan bir işlemdir. Boşanma asla bir arabulucu işlemi değildir. Hiçbir zaman bir arabulucu önünde boşanmanız mümkün değildir. Hiçbir arabulucu tutanağına boşanma bağlamında hiçbir hakimden icra edilebilirlik şerhi alamazsınız. Çünkü boşanmanın hakim kontrolünde yapılması gerekir. Türk Medeni Kanunu´nun içerisinde ?Boşanmada yargılanma usulü´ diye bir bölüm var. Bu bir temel kanun, usul hukuku da değil. Bu normal HMK içerisine alınabilirdi ama temel kanun içerisine almış. Başka hiçbir dava türüne ilişkin yargılama usulü bunun içerisinde yoktur. Bu hakimin boşanmayı kontrol etmesini ve boşanma devletin kontrolü altında cereyan etmesi gerektiğini gösteriyor? değerlendirmesinde  bulundu?.

HABER :  C.ÜSTEN



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ