KAYSERİ BAROSU BAŞKANI AVUKAT CAVİT DURSUN

KAYSERİ BAROSU BAŞKANI AVUKAT CAVİT DURSUN

"BÜYÜK TÜRK MİLLETİ´NİN BAŞI SAĞOLSUN"

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Cavit Dursun, Adana´nın Aladağ ilçesinde çıkan yangında 11 öğrencinin ve 1 görevlinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Kayseri Barosu Başkanı Avukat Cavit Dursun, "Elim kazanın meydana gelmesinde, facianın önlenmesinde ya da büyümesinde gerekli özeni veya üstlendikleri görevi yapmayan ya da layıkıyla yerine getirmeyenlerin tespiti ile yargı önüne çıkartılması için gerekli soruşturmanın derhal yapılmasını bekliyor, çocuklarımızın hak ettikleri şekilde eğitim almaları ve barınmaları için devlet kurumlarının bir an önce üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesini istiyor, bir daha böyle elim faciaların yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.
"Hiçbir makam, merci, topluluk, cemaat yada tarikat, devlet aklının ve devlet kurumlarının üzerinde değildir ve olmamalıdır" diyen Dursun, "Devlet, vatandaşlarının ve çocukların her türlü eğitim, öğretim, yurt, barınma ve ihtiyaçlarının asli karşılayanı, denetleyicisi ve düzenleyicisi olmalıdır. Cumhuriyetin kazanım ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkılmalı, Tevhidi Tedrisat Kanununun önemi ve anlamı hiçbir zaman unutulmamalıdır. Dün ve bugün yaşananlar asla unutulmamalı, geçmişten ders alarak, geleceğimize yön vermeliyiz. Devletin, Anayasada tek tek sayılan asli görevleri, bu alanlardaki denetleme, düzenleme, teftiş ve emredici yetkileri tartışmasızdır. Hiçbir grup, topluluk, vakıf, dernek, siyasi makam sahipleri, tarikat ve cemaatler, bu alana kesinlikle sokulmamalı, bu alanlar üzerinde devletin tartışmasız bir egemenliği olmalıdır. Aksi halde, Kayseri Taşçıoğlu tüp patlaması, Karaman´daki cinsel istismar suçları ve Adana Aladağ´daki gibi acı olayların yaşanılması kaçınılmazdır" ifadesinde bulundu.
Dursun, "Tüm bu açıklamalar ışığında, yürek burkan yangın faciası sebebiyle, vefat eden kızlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, kederli ailelerine ve Büyük Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." dedi.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı