KAYSERİ BAROSU´NDA SEÇİM RÜZGARLARI

KAYSERİ BAROSU´NDA SEÇİM RÜZGARLARI

KONAÇ ?İFTİRA VE KARALAMAYA GÖNLÜM ASLA RAZI OLMAZ?

Seçimli Genel Kurula giden Kayseri Barosu´nda başkanlık koltuğu için dört aday yarışacak? İki gün sürecek genel kurulun ilk gün açılış konuşmasını gerçekleştiren mevcut başkan Fevzi Konaç yaptığı değerlendirmede "Hatalarımdan dersler çıkarmış olabilirim ama iftira ve karalamaya gönlüm asla razı olmaz? ifadesini kullandı. Konaç´ın konuşmasında Fetulahçı Terör Örgütü´nü ağır dille eleştirirken kardeşi de Fetö üyeliğinden tutuklu bulunan Av. Funda Aydın´ın tepki göstermesi genel kurula damga vurdu?
Kayseri Barosu´nun iki gün sürecek olan Seçimli Genel Kurulu Şehir Tiyatrosu´nda start verdi? Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Baro Başkanı Fevzi Konaç, Türkiye´nin sıkıntılı günlerden geçtiğini ve yeniden güzel günlere ulaşacağına inandığını vurgulayarak "Hepimizin acıları, sıkıntıları ve hüzünleri var. Türkiye´nin tadının ve tuzunun kaçtığı bir dönemde biz Kayseri Barosu avukatları olarak bugün bu salonda kendi genel kurulumuzu yapacağız. Yeniden aşkla ve şevkle Kayseri Baromuzu temsil edecek başkan ve kurullarımızı seçeceğiz. Vatanımız, bayrağımız ve toprağımız yoksa meslek anlamında avukatlığında, ruhsatlarımızın da her hangi bir anlamının olmadığı, hepimizin duygusal olarak yoğunluktan geçtiği bir süreçten geçiyoruz. Türkiye ve etrafı yangın yerine dönmüş, bu anlamda kendi iç dinamikleriyle ilgili olarak terörle mücadele eden, her gün gelen şehit haberiyle beraber yüreği burkulan, gönlü acıyan ama bu anlamda ´Hayat devam ediyor´ ölçüsü içerisinde de hem meslekte hem de bu ülkede üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Çok şükür ezanımız okunuyor. Çok şükür bayrağımız dalgalanıyor. Çok şükür ki vatanımız diye sarılacağımız toprağımız var. İnşallah bugünler geçecek ve bu karanlık ortadan kalkacak. Bizlerinde gayretleri ve mücadelesiyle ülkemiz hak ettiği yeri yeniden alacak ve yeniden o güzel günlere kavuşacak." Değerlendirmesinde bulundu? SESLİ KESİT
Konaç sözlerinin devamında "Temsil görevini yaparken hatalarımız, kusurlarımız ve eksiklerimiz olduysa hakkınızı helal ediniz. Mutlaka insani zaaflarımızdan kaynaklı olarak belki sizleri üzdüğümüz ve istemeden yanlışlıklara vesile olduğumuz olabilir. Biz Kayseri Barosu´nda iktidar savaşı yapmıyoruz. Biz Kayseri Barosu´nun onurunu ayakta tutmak için gayret gösteriyoruz. 4 yıllık bir emeğin karşılığında elbette nefsim küçük bir teşekkür bekler. Hatalarımdan da dersler çıkarmış olabilirim ama iftira ve karalamaya gönlüm asla razı olmaz. Burada konuşulacak her şeye dair söylenecek bir sözüm, bir cevabım ve mazeretim olabileceğini herkes aklında bulundursun isterim. Hatalarım ve eksiklerim bana aittir. Başarılarım kardeşlerime; yönetim kuruluna aittir? ifadesini kullandı?
Konaç´ın açılış konuşmasının ardından divan başkanlığı seçimleri yapıldı ve gündem maddeleri görüşüldü.
4 başkan namzedinin kıyasıya mücadele vereceği genel kurulda faaliyet ve mali raporların konuşulmasının ardından yeniden söz alan Baro Başkanı Konaç, 17 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bazı çevrelerin Kayseri Barosunu ´FETÖ´cü Baro´ olarak nitelendirilmeye çalıştıklarını vurgulayarak "Baromuzun bir takım çevreler tarafından FETÖ´cü baro olarak nitelendirilmesi ve seçim malzemesi edilmesini kabul etmemiz söz konusu olamaz. Bunun için verdiğim mücadeleyi bir ben, bir de Allah biliyor. Hiçbir arkadaşımı suçları sabit olmadan suçlu ilan edemem. Biz, darbeye kadar FETÖ´cülerle işbirliği ile yaftalanmak için seçim malzemesi edildik. 17-25 ve daha sonra 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra da cemaatteki arkadaşlarına sırt döndü sattı diye yaftalandık. Darbe girişiminde hayatını kaybeden 241 canımıza kıyanlara karşı gönlümde bir tek muhabbet varsa Allah beni affetsin. Babamda dahildir buna" şeklinde konuştu?.

Konaç bu sözleri kullanırken kardeş Avukat Mahmut Aydın´ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını belirten baro üyesi Avukat Funda Aydın oturduğu yerden Konaç´a sataşarak FETÖ eleştirisinden dolayı tepki gösterdi?
Kadın avukatın sözlerine karşılık veren Konaç, "Sen bunları burada konuşamazsın, Türkiyemizi ne hale getirdiğiniz ortada" diye karşılık verdi?
Salonda bulunan diğer avukatlar da kadın meslektaşları Aydın´a sert çıkarak "Defolun gidin, çıkın dışarı" diyerek tepki gösterdi.
FETÖ savunucusu kadın avukat Funda Aydın kendisine tepki gösteren meslektaşlarına, "Masumluk karinesini tanımayan avukat olamaz" şeklinde cevap verirken Divan Başkanı genel kurula ara verdi. Funda Aydın daha sonra genel kurul salonundan ayrılırken yaşananlar Seçimli Genel Kurul´un ilk gününe damga vurdu?
1247 avukatın oy kullanacağı seçimli genel kurul daha sonra başkanlık koltuğuna aday olan Ali Köse, Cavit Dursun, Kubilay Gürcan ve Mücahit Harmancı´ya tanınan sınırsız konuşma hakkı ile devam ederken yeni başkanın kim olacağı sorusu 09 Ekim Pazar günü sandığının açılmasına kadar soru işareti olarak kalmaya devam etti?

HABER: C.ÜSTEN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”