KAYSERİ BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

KAYSERİ BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

Başkan Çelik, üç gün sürecek Bilim Şenliği´ni ziyaret etti .

Başkan Çelik, üç gün sürecek Bilim Şenliği´ni ziyaret etti. 

Sadece şehrimizin değil Anadolu´nun Bilim Merkezi olan Kayseri Bilim Merkezi, bilimi toplum gündeminde tutmak ve gençlere bilimi sevdirmek için Kayseri Bilim Şenliği´nin ikincisini düzenledi. 19 etkinlik çadırı ve 68 farklı etkinliğin yer aldığı Bilim Şenliği´ni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaret etti. Kayseri Bilim Merkezi bünyesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Kayseri Bilim Şenliği" büyük bir ilgiyle karşılaştı.

Kayseri Bilim Merkezi´nde gerçekleştirilen şenlikte, 19 farklı atölye çadırında 68 etkinliğin yanı sıra bilimsel gösteriler de yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Bilim Şenliği´ni ziyaret ederek atölye çadırlarını gezdi. Özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Mustafa Çelik, Yahyalı´dan gelen öğrencilerle bir süre sohbet etti. Etkinlik alanlarını tek tek ziyaret ederek yapılan bilimsel çalışmaları inceleyen ve çalışma sahipleriyle sohbet eden Başkan Mustafa Çelik, emniyet kemeri simülasyonu etkinliği üzerinde önemle durdu. Simülasyonu kullanan öğrenci ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çelik, emniyet kemerinin ne denli önemli olduğuna dikkat çekti.

Üç gün sürecek Kayseri Bilim Şenliği´nde Kayseri Bilim Merkezi´nin 9 etkinlik çadırı bulunuyor. Bilim Merkezi´nin yanı sıra Çetin Şen Bilim Sanat Merkezi başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı okullar, Emniyet Müdürlüğü, Bilim Kutusu, TÜZDEV, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYTUR, Spor A.Ş., KAYMEK, İtfaiye Daire Başkanlığı gibi birimler de atölye çadır kurdu.

Bilim Şenliği´nde 68 farklı etkinliğin yanı sıra fildişi macunu deneyi, sıvı azot, kuru buz gibi bilimsel şovlar da gerçekleştiriliyor. Bilim Şenliği´nde ayrıca maket uçaklarla da gösteriler yapılıyor. Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Kayseri Bilim Şenliği´ni ilk gün yaklaşık 3 bin kişi ziyaret etti. Bilim Şenliği´ne katılan okullardan Şükrü Başyazıcıoğlu Ortaokulu Matematik Öğretmeni Meliha Karadeli Tok, öğrencilerle birlikte atık malzemelerden oluşturdukları Mega Piksel Projesi ve Düzensizlik de Bir Düzendir projesiyle şenliğe katıldıklarını belirtti. Şenlik vasıtasıyla bilgilerin paylaşıldığını ve başta öğrenciler olmak üzere katılan herkesin çok güzel vakit geçirdiğini ifade eden Tok, Büyükşehir Belediyesi´ne bilime katkıları için teşekkür etti.

Yahyalı Atatürk Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Çiğdem Özkan da, çok güzel bir organizasyon yapıldığını ifade ederek ?Bilim Merkezi Kayseri için büyük bir şans. Öğrencilerim şenliği çok beğendi ve çok eğlendi. Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ediyorum? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"