KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE

KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE

ALGOLOJİ POLİKLİNİĞİ AÇILDI


Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde tedavi edilemeyen ağrılar veya tedavi edildiği halde devam eden ağrılar için Algoloji Polikliniği açıldı.
Algoloji uzmanlarının Türkiye´de çok az hastanede hizmet verdiğini ifade eden Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan özellikle kanser hastaları gibi ağrının hasta hayatını çok olumsuz etkilediği hastaların ve kronik ağrısı olanların Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edilmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Doç. Dr. Özcan ayrıca, Algoloji polikliniğinin ihtiyaç duyduğu en son teknoloji ürünü radyofrekans cihazı, tıbbi malzeme ve ameliyathane koşullarının sağlandığını ve hastaların hizmetine sunulduğunu ifade etti.
Algoloji Uzmanı Dr. Savaş Şencan, algolojinin cevap bulamayan, zor, kronik ve dirençli ağrılarda medikal tedavileri ve girişimsel işlemleri uygulayan geniş kapsamlı bir ağrı bilimi olduğunu bildirdi. Daha öncesinde Anestezi ve Reanimasyon uzmanları tarafından bu hizmetin verildiği söyleyen Uzm. Dr. Savaş Şencan, 2013 yılından itibaren ülkemizde yan dal uzmanlık sınavıyla Anestezi, Fizik Tedavi ve Nöroloji uzman hekimlerinin bu ihtisasa alınmaya başlandığını ve yan dal ihtisası yaparak Algoloji uzmanlığını alan ilk hekimlerden biri olduğunu belirtti.
Özellikle, ilk etapta kanser hastalarının kronik ağrılarına yoğunlaştıklarını ifade eden Uzm. Dr. Şencan; ?Kanser hastalarının tanı konulduğu andan itibaren algoloji (ağrı) uzmanı tarafından değerlendirilerek takip edilmesi gerekiyor. Çünkü bu hastalar değerlendirildiğinde yaklaşık yüzde ellisi ağrılı oluyor ve ağrı şikâyetinin tedavi edilmesi gerekiyor. Algoloji olarak mevcut hastalıklarının tedavisine yönelik bir müdahale yapmıyoruz ama mevcut olan ağrısını kesmek, yaşam kalitesini artırmak, günlük yaşamlarını daha iyi idare ettirebilmeleri için ağrı kesici yöntemlere başvuruyoruz? dedi. Dr. Şencan ayrıca, ?Bu tedaviler ilaç tedavisi olabildiği gibi onun haricinde girişimsel işlemler dediğimiz ameliyathane ortamında, steril koşullarda yaptığımız, yeri geldiğinde ağrıya neden olan siniri bloke etmek veya radyofrekans işlemi gibi ileri düzey girişimsel işlemlerde olabiliyor? dedi.
Uzm. Dr. Savaş Şencan, hastaların doğrudan algoloji polikliniğine gelebileceği gibi diğer bölümlerden de algolojiye yönlendirilebileceklerini sözlerine ekledi.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı