KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE

KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE

2. YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin ?Yoğun Bakım Hemşireliği Uygulama Merkezi? olarak yetkilendirilmesinin ardından, ikincisi düzenlenen ?Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı? tamamlandı. Çeşitli illerden 14 hemşirenin katıldığı eğitimin, sertifika programı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan ve hastane yöneticilerinin katılımıyla, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde gerçekleştirildi.
Söz konusu eğitim programına Acıbadem Kayseri Hastanesinden 1, Develi Hatice Muammer Kocatürk Devlet Hastanesinden 1, Özel Dünyam hastanesinden 2, Kayseri Askeri Hastanesinden 1, Tomarza Yaşar Karayel İlçe Devlet Hastanesinden 1, Nevşehir Devlet Hastanesinden 2, Yalova Devlet Hastanesinden 1, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği´ne bağlı Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinden 1, Karaman Devlet Hastanesinden 1 ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinden katılan 3 hemşire kursu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.
Düzenlenen Sertifika Programında konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan ?Hastanemiz Kayseri ve civarında yaklaşık olarak 2 milyon kişiye hizmet veriyor. Hastanemizde 1414 yatak bulunuyor ve günlük 1100 civarında hastaya yatarak tedavi hizmeti sunuyoruz. Yoğun bakım yatak doluluk oranımızda %85-90 civarında. Yoğun bakımda görev yapan temizlik personeli arkadaşlarımızdan, hemşirelerimize, sağlık memurlarımızdan, hekimlerimize kadar bütün arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla hizmet standardımızı yükseltmeye devam ediyoruz. Her yılda bir önceki yıldan daha iyi koşullarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Hastanemizde hem sağlık hizmeti sunarken hem de eğitim faaliyetlerine devam ediyoruz. Bu yoğun bakım eğitim sertifikası programının sizler ikinci öğrencileri oldunuz. Gittiğiniz yerlerde burada öğrendiğiniz bilgilerle insanlarımıza daha iyi şekilde hizmet etmeye fırsat bulacaksınız. Bakanlığımız, bu tip eğitimlerle belli bir standart getirmeyi amaçlıyor. Yardımcı sağlık personeli olarak, hekimlerimiz olarak, belki de temizlik personellerimiz de sertifikalı olacak ve biraz daha ihtisaslaşacağız. Daha deneyimli, bilgili ve tecrübeli olacağız. Bu sertifika programında bize fiili olarak en çok destek olan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sultan Hanım´a ve Mustafa Bey´e teşekkürü bir borç biliyorum. Hastanemizden iyi edinilmiş klinik bilgilerle ayrılmış olmanızı temenni ediyorum ve hepinize teşekkür ediyorum? dedi.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından; Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi almak için yapılan başvurular Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Standartları doğrultusunda incelenmiş, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ?Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Uygulama Yetkisi? verilen 7 Hastaneden biri olmuştu.


Haber Kaynak : İHA

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı