KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE TEVAR AMELİYATLARI YAPILMAYA BAŞLANILDI

KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE TEVAR AMELİYATLARI YAPILMAYA BAŞLANILDI

ANA ATAR DAMARI YIRTILAN HASTA YENİ YÖNTEMLE İKİ GÜNDE TABURCU OLDU


Nefes darlığı, ani sırt ve göğüs ağrısı şikâyeti ile özel bir hastaneye başvuran ve aort (ana atardamar) yırtılması teşhisi konulan 47 yaşındaki Arif Karaca isimli yüksek tansiyon hastası, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. Alper Sami Kunt tarafından TEVAR yöntemiyle yapılan ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.
Ameliyat hakkında bilgi veren Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği sorumlu hekimi Prof. Dr. Alper Sami Kunt; ?Ana atar damar yırtılmalarında erken cerrahi müdahale %80 hayat kurtarıcıdır ve ani gelişen bir şekilde aortta meydana gelen yırtıklarda acil cerrahi müdahale gerekmektedir. Bu hastaların hayati riski yüksek olup, büyük bir kısmı müdahale edilmezse ilk 48 saat içinde kaybedilebildiği gibi sonraki dönemlerde de çok daha büyük ameliyatlar gerekebilmektedir. Nefes darlığı, ani sırt ve göğüs ağrısı şikâyeti ile özel bir hastaneye başvuran hastamıza, çekilen tomografi ile kalpten çıkan ana damarının sol kolun altından yırtıldığı tespit edilmiş ve bu hastalara tanı konulduğu anda ameliyat edilmesi gerektiği için oradaki hekimimiz bizimle iletişime geçti, bizde Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Hastane Yönetimimizin desteğiyle hızlı bir şekilde hazırlıkları tamamlayarak hastamızı 24 saat içerisinde ameliyata aldık ve TEVAR yöntemiyle tedavisini tamamlayarak hastamızı taburcu ettik? dedi.
Bu hastaların tedavilerinin daha önce farklı ameliyatlar ile yapılırken son dönemlerde tıp dilinde TEVAR denilen ve göğüs içinden geçen ana atardamarın anormal genişlemesi ve yırtılmasını engellemek için, kasıktan girilen bir kateter yardımıyla damar içine stentli kafes yerleştirilmek suretiyle yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Kunt; bu tip hastalarda önemli bir diğer husus ise hastalar, normal şartlarda 10-15 gün yatarak tedavi görmesi gerekirken, bu yöntem ile 2 günde taburcu oluyorlar. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şu ana kadar bu yöntemle 5 hastayı tedavi ettiklerini söyledi.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde faaliyete geçen ve 2. anjio ünitesi olan periferik anjiyo ünitesinde bu operasyonun gerçekleştirildiği ve ameliyatın Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk olma özelliğini taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Alper Sami Kunt, Kalp Damar Cerrahisi Kliniği ile ilgili olarak ise şöyle konuştu; ?Ekip olarak, 4 kalp damar cerrahisi uzmanı ile bu hizmetleri veriyoruz. Yapılan düzenlemeler ve periferik anjiyo cihazının da hizmete girmesiyle, son dönemde dikişsiz kalp ameliyatları başta olmak üzere; diseksiyonlar, yırtıklar, bypass ve kapak onarım ameliyatları, TEVAR ve EVAR gibi birçok cerrahi müdahale yapmaktayız, son 6 ayda 240 açık kalp ameliyatı gerçekleştirdik ve mevcut durumda Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Sivas gibi çevre iller başta olmak üzere bölgeye 24 saat hizmet verebilecek konumdayız?. Prof. Dr. Kunt ayrıca; şu anda çocuk kalp damar cerrahisi için hazırlıkların devam ettiğini ve yakın zamanda ameliyatlara başlanacağını, minimal invaziv denilen daha küçük kesilerle kalp ameliyatları yapmak için de çalışmalar yaptıklarını iletti.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı