?KAYSERİ EN ÇOK KİTAP OKUYAN ŞEHİRLER ARASINDA?

?KAYSERİ EN ÇOK KİTAP OKUYAN ŞEHİRLER ARASINDA?

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NİN 54. KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİNE ÜNLÜ YAZAR SİNAN YAĞMUR DA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Haftası etkinliklerine Merkez Kütüphane´de yapılan söyleşiyle devam etti. Söyleşiye katılan Ünlü Yazarlardan Sinan Yağmur, Kayseri´nin en çok kitap okuyan altıncı şehir olduğunu belirtti ve Türkiye´de halen Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kitap Fuarı´nın konuşulduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 800 kişilik Merkez Kütüphane´de okuyucularla bir araya gelen Sinan Yağmur, Türkiye´de ilk defa bir kütüphanede kitap sevgisine ilişkin bir söyleşiye katıldığını belirterek, ?Normalde bu tür programlar konferans salonlarında yapılıyor; ama Kayseri her şeyin ilkini yapıyor, güzel yapıyor ve yakıştırıyor? dedi. Kayseri´nin Türkiye´de okuyan şehirler sıralamasında nüfus oranına göre altıncı sırada olduğunu ifade eden Yağmur, ?Kayserililerin edebiyata, kültüre, sanata olan isteklerini doğru yönlendiren Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ediyorum. Kayseri´nin kitap aşığı bir şehir olmasından mutluluk duyuyoruz? diye konuştu.

Ünlü Yazar Sinan Yağmur, söyleşinin yanı sıra kendisiyle yapılan röportajda da Kayseri´deki okuma alışkanlığına dikkat çekti. Kayseri´de yeniden bulunmaktan dolayı bu şehrin bir evladı olarak çok mutlu olduğunu dile getiren Sinan Yağmur, ?Kayseri´den evliyim ve Kayseri´nin evladı sayılırım. Hala Türkiye´de Kayseri Kitap Fuarı konuşuluyor. Emsali, eşi benzeri görülmemiş Kitap Fuarı, Kayseri´nin sadece mantısı, sucuğu, pastırması, Erciyes´i ile değil kültürel kadim medeniyeti ile de meşhur olduğunu gösterdi. Kayseri kitap aşığıdır. Yolu, mimarisi gibi kültürüyle de büyüyen bir şehirdir. Kayseri en çok kitap okuyan ilk 10 şehir içindedir. Kayseri´nin kültür yıldızının daima parlamasını diliyorum? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü