"KAYSERİ ENGELSİZ BİR KENT OLACAK"

"YAŞAM MERKEZİ VE MOLA EVLERİ YAPILACAK"

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu´nun konuşmacı olarak katıldığı Dünya Engelliler Günü´ne özel bir program gerçekleştirildi. Programı izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, engellilere üç ayrı müjde vererek Kayseri´nin engelsiz bir kent olacağını söyledi.
Dünya Engelliler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi´nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, annesi Sevim Çelik ve eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldı. Engelli derneklerinin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda engellinin takip ettiği programda Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi tıklım tıklım doldu.
Program hafızlık yarışmasında birinci de olan Görme Engelli Müezzin Ali Özkul´un okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. Kayserili İlahi sanatçısı Necip Karakaya´nın sunduğu geceye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, İslamiyet´te engellilere bakış açısı ile ilgili bilgiler verdi. Ayet ve hadislerle engellilere nasıl davranmamız gerektiğini anlatan Hatipoğlu, engelli sahabelerden de örnekler verdi. Prof. Dr. Hatipoğlu´nun konuşması sahnede bulunan bir genç tarafından işitme engelliler için anında çevrildi.
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, sohbetin ardından dua yaptırdı.
"YAŞAM MERKEZİ VE MOLA EVLERİ YAPILACAK"
Nihat Hatipoğlu´nun sohbet ve duasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Hatipoğlu´na çiçek vererek teşekkür etti. Gecede engelliler için müjdeler de veren Başkan Çelik, "Rabbim bize güç kuvvet vermiş ve bu makamları nasip etmiş. Gücümüzün kuvvetimizin sadakası olarak engelli kardeşlerimiz için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Buradan müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki hizmet döneminde kentimizi engelsiz bir kent haline getireceğiz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. İkinci müjdemiz ise Türkiye´nin en iyi engelli yaşam merkezini Kayseri´de yapacağız. Engelli yaşam merkezi için proje çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca, engelli aileler için şehrimizin en az dört ayrı noktasında mola evleri yapacağız. Ailesinde engelli bulunanlar geçici bir süre ile engelli kardeşlerimizi mola evlerine bırakarak işlerini yapabilecekler. Engellilerimizin mola evlerinde bakımını biz üstleneceğiz. Bunun için yer araştırmamız sürüyor" dedi. Gecenin sonunda izleyicilerin büyük ilgisi üzerine bir süre sahnede kalan Başkan Mustafa Çelik ve Nihat Hatipoğlu vatandaşlarla selamlaştılar.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor