KAYSERİ ESNAF VE SANATKARLAR DERNEĞİ

KAYSERİ ESNAF VE SANATKARLAR DERNEĞİ

GENÇ KADINLARIN İŞ HAYATINA ADIM ATMASI İÇİN PROJE BAŞLATTI .

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Derneği´nce hayata geçirilen İç İşleri Bakanlığı´ndan destek alan ?Genç Kadınlar Engelleri Yıkıyor İş Hayatına Adım Atıyor Projesi´ tertiplenen kahvaltılı toplantı ile medya mensupları aracılığı ile kamuoyuna tanıtıldı. ESDER Başkanı Kemal Erçalık etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada ?Kadınların çalışma hayatına büyük oranda katılması amacı ile böyle bir projeyi hayata geçirdik? değerlendirmesinde bulundu.
Özel bir kafede tertiplenen kahvaltılı tanıtım toplantısına Vali Vekili ve Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, ESDER Başkanı Kemal Erçalık, Kadın Girişimciler Komisyonları Başkanı ve Genel Koordinatörü Fatma Yılmaz Duran iştirak etti. Proje hakkında bilgi veren ESDER Başkanı Kemal Erçalık, projenin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklendiğini ve 2017 yılı içerisinde uygulanmasına karar verildiğini belirterek şunları kaydetti. ?Projemiz ile kadınların çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları hedeflenmektedir bu bağlamda kadınların ekonomik hayatta erkeklerin yanında yer almalarını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesiyle onları ekonomik ve sosyal gelişmeye önemli katkılar sağlayan potansiyel güz haline getirmek mümkündür. TÜİK 2014 işveren istatistiklerin de bayan girişimcinin %8´de kalmasının birçok etken sebebi vardır. Bu sebeplerin başlıcaları cinsiyete dayalı rol ayrımcılığı, toplumun geleneksel inanç baskısı ve rol model eksikliği olarak sıralayabiliriz. Projemizin genel amaçları içerisinde bu toplumdaki ağlıları yıkmak ve bayanları bu algıların önüne geçmelerini sağlayacak faaliyetler projemiz kapsamında yürütülecektir. ?
Kadın Girişimciler Komisyonları Başkanı ve Genel Koordinatörü Fatma Yılmaz Duran da projenin içeriği hakkında bilgiler vererek şöyle devam etti. ?Projemizin ana konusu 18 ile 35 yaş arası bölgemizdeki işsiz bayanların iş hayatına katılımının sağlanmasıdır. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarla işsiz bayanların tespitleri yapılacak toplam 60 bayan, derneğimiz 72 saatlik bir eğitime tabi tutularak KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası verilecektir. Proje ortağımız orta Anadolu yönetim danışmanları derneği de girişimcilere koçluk eğitimi verecektir ?
Vali Vekili ve Talas Kaymakamı Zekeriya Güney de projeye emeği geçenlere teşekkür ederek ?Proje içerisinde bulunmaktan memnun olduklarını belirterek, bizler de istihdamı artırmak zorundayız bu tür programlarla genç kadınlarımızın çalışma hayatının içerisine atılması toplumda bir dinamik yaratacaktır? diye konuştu.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ