KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ

KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ

ÖDÜLLÜ MEDYA YARIŞMASI VE VEFA GECESİ DÜZENLENDİ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl gelensel olarak düzenlenen Ödüllü Medya Yarışması ve Vefa Gecesi´nde dereceye girenlere ödülleri verildi. Geceye Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´da katıldı. Elitaş gecede yaptığı konuşmada terör olaylarına tepki göstererek "Bakınız son dönemde ülkemiz bir ateş çemberinin içinden geçiyor. Yazılı ve görsel medyada bazı arkadaşlar sanki Türkiye´de değil başka bir ülkede yaşıyormuş gibi bu ateş çemberine benzinle yaklaşıyor.ifadesini kullandı
Etkinliğe Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Gazeteciler cemiyeti başkanı Metin Kösedağ ve gazeteciler katıldı.
etkinlikte ilk olarak konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, son günlerde meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek terör olaylarını kınadı. Kösedağ, basın mensuplarının konut sıkıntısını dile getirdiği konuşmasında TOKİ konutlarından Kayseri´deki basın mensuplarına da yapılmasını istediklerini belirtti.
Valisi Orhan Düzgün de gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını belirtti. Düzgün şöyle konuştu. Mesleğinde iyiyi güzeli yapan kişilerin ödüllendirilmesi yeni genç meslektaşların teşvik edilmesi adına son derece önemli. Bizde görevimiz gereği kamu hizmetleriyle ilgili koşuştururken medya mensuplarıyla burada bugün olduğu gibi pek çok kere birlikte oluyoruz. Bugün Suriye´ye yönelik yardım tırları´nın gönderirken o yağmurun altında muhabirlerimizi kameramanlarımızı görünce onlarında ne kadar zorlu koşullar altında görev yaptıklarını bugün bir kere daha şahit olduk.
Gecede konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´da Kayseri´nin spor, Kültür Tarım ve Sanayi bakamından geliştiğini ve yaşanan bu gelişmeleri basın mensuplarının doğru bir şekilde okuyucuya aktarması gerektiğini belirtti. Elitaş şöyle konuştu.
"Eskiden günlerce, haftalarca kütüphanelerde araştırma yaparak elde ettiğimiz bilgiye, şimdi elimizdeki akıllı telefonlarla saniyesinde ulaşmak mümkün. Hem de oturduğumuz yerden ulaşıyoruz. Fakat gelin görün ki bu hızlı bilgi akışı aynı zamanda çok ciddi bir sorunu da içinde barındırıyor bu sizlerin çok iyi bildiği bilgi kirliliği. Aklınıza gelen herhanği bir soruyu yazın arama motoruna bir iki saniye içinde önünüze geliyor. Bir değil milyonlarca sonucu bulabilme imkanına sahipsiniz Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Hangisi doğru, hangisi bizim aradığımız cevap belli değil. İşte bunu bilmek artık bilgiye ulaşmaktan çok daha önemli"
Türkiye İstatistik Kurumunun geçen temmuz ayında yayımladığı istatistiklere göre ülkemizde 2 bin 307 ulusal yayın yapan dergi ve 182 adet ulusal gazete var.
her gün on binlerce haber, röportaj ve yorum yayımlanıyor. bu yayınları okuyup hayata bakışını sadece belli yazarların çerçevesinde şekillendiren çok sayıda vatandaş var. "İşte bu yüzden basın sorumluluk sahibi olmalıdır, iletişim dünyası tiraj ya da izlenme kaygısıyla değil vatandaşımıza en doğru haberi en yalın haliyle verme görevini ifa etmektir.
"Bakınız son dönemde ülkemiz bir ateş çemberinin içinden geçiyor. Yazılı ve görsel medyada bazı arkadaşlar sanki Türkiye´de değil başka bir ülkede yaşıyormuş gibi bu ateş çemberine benzinle yaklaşıyor. Geçen hafta Ankara´da güzel havayı fırsat bilip Pazar gezmesine çıkan alışveriş yapıp evine dönen hatta rızkını sokaklarda kağıt toplayarak arayan vatandaşlarımıza yönelik hunharca saldırı maalesef hepimizi derinden yaraladı. Bu saldırıda Bakanlığımızdan da özel güvenlikçi Murat Gül kardeşimizi kaybettik. Daha 27 yaşındaydı bu genç iş arkadaşımız. Olayın daha üzerinden dakikalar geçmeden bazı kanallar failleri bulmuş, olayı çözmüş, hatta neredeyse azmettiricileri tespit etmişti. Bazı medya kuruluşları daha da ileri gidip vatandaşlarımızın cansız bedenlerini gösterip ruh halimizi terör örgütünün amaçlarına uygun bir şekilde psikolojiyi ortaya çıkarmasına imkan sağlamıştı. . Bu nasıl bir habercilik anlayışı, bu ne cüret? Orada yardım ekiplerimiz görev yapıyor, güvenlik görevlilerimiz önlem alıyor. Herkes zaten şokta. bir de kamerayla gidip röportaj yapmaya çalışıyorsunuz. Bu nasıl bir mantıktır, bu nasıl bir aymazlıktır anlamak mümkün değil." İçinden geçtiğimiz bu süreçte büyük düşmanımız öfkedir.kimse , kimseye dininden, dilinden ya da ırkından dolayı düşman gözüyle bakmamalıdır.
"Silahlı kuvvetlerimizin kararlılığı karşısında tutunamayan ve ancak sivil vatandaşlarımıza saldıran korkakların nihai amacı bizi birbirimize düşman etmektir. Ama Biz bu oyuna gelmeyiz. Biz bu oynanan oyunun çok daha kötülerini milletçe defalarca kez yaşadık. Her sıkıntıda birbirimize Çanakkale ruhuyla kenetlendik. Dün bir kez daha rahmetle andığımız, belki başucunda mezar taşı dahi bulunmayan atalarımıza borcumuz tüm bu sorunları sağduyuyla, oyuna gelmeden ve birbirimizden ayrışmadan çözmektir." Bu noktada siz değerli basın mensuplarından ricamız bütünlüğü her zamankinden daha fazla savunmamız ve aklı selimi terk etmememizdir. Dedi.
Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Törende ayrıca meslekte 30 yılını dolduran gazetecilere de plaket takdimi yapıldı.
YARIŞMADA DERECEYE GİREN GAZETECİLER
HABER(YAZILI)
1-Musa ÖZYÜREK
2-Devrim ÇALIŞKAN
3-Cafer ZENGİN
Mansiyon:Yüksel KALKAN
Mansiyon:Nihal BAYRAKTAR

HABER(GÖRSEL)
1-Şahin MORKOÇ
2-Ahmet ÜNAL
3-İsmet KÖZELO

RÖPORTAJ
1-Süleyman KESKİN
2-Güler Ruhsar AKTAŞ
3-Berna UTANGAN
Mansiyon:Ayşenur SARIKAYA
Mansiyon:Şeref KAHRAMAN

SPOR
1-Memduh BORAZAN
2-Ali GÖÇ
3-Hatice BAĞLAMA

FOTOĞRAF
1-Turan BULUT
2-Caner YILMAZ
3-Sercan KÜÇÜKŞAHİN

MİZANPAJ
1-Güven KARAOĞLAN
2-Mehmet SERBEZ
3-Duran URUÇ
Mansiyon:Reyhan ÖZTEMİR

 

MESLEKTE 30 YILI DOLDURAN GAZETECİLER

1-Veli ALTINKAYA
2-Vedat DOĞAN
3-Üstün TUNCER
4-Süleyman KESKİN
5-Süleyman ERCİYES
6-Salih BALCI
7-Rıfat AÇIKGÖZ
8-Recep BULUT
9-Ömer Faruk HAMURCU
10-Oktay ENSARİ
11-Mustafa CENGİZ
12-Mustafa AYDOĞAN
13-Metin SÖNMEZ
14-Mehmet KOCAKAHYAOĞLU
15-Mehmet UĞURLU
16-Mehmet KİRACIOĞLU
17-Mehmet AYDOĞAN
18-Mahmut SABAH
19-Hasan Sami BOL´AK
20-Hüsamettin URFALIER
21-Demet ÖZTÜRK
22-Davut GÜLEÇ
23-Cemil MACİT
24-Bekir DEMİRAĞ
25-Ali CERAN
26-Ahmet ZORLU
27-Ahmet ŞAPÇI
28-Ahmet MÜLAYİM
29-Ahmet ÇINAR
30-Ahmet CENGİZ
31- Zafer IŞIK
32- Mustafa ŞAPÇI
33- İlter SAĞIRSOY
34- Mustafa ERÇALIK
35- Hamdi AKTÜRK
HABER:SÜLEYMAN ERDOĞAN



Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı