KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ´NDEN

KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ´NDEN

BİK MÜDÜRÜ ÇIRAKOĞLU´NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Veli Altınkaya, Basın İlan Kurumu Kayseri İl Müdürlüğü´ne atanan Ramazan Çırakoğlu´na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Altınkaya, basın camiasının maddi olarak sıkıntılı dönemden geçtiğini hatırlatarak, ?Haksız rekabeti ortadan kaldırmak için bütün resmi alanların, Basın İlan Kurumu´ndan geçmesi gerekmektedir? dedi.

Kahramanmaraş´tan Kayseri İl Müdürlüğü görevine getirilen Ramazan Çırakoğlu´na hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, sektördeki sıkıntılara değinerek şöyle konuştu;

?Biz Basın İlan Kurumu´nu evimiz gibi görüyoruz, Basın İlan Kurumu´nun vekaleten yönetilmesinin ötesinde, burada bir şube müdürünün olması özellikle gazetelerin ilan beklentilerini daha yukarı çıkarır, 6 gün üzerinden çıkan ve ortalama 8 sayfa çıkan bir gazete, 7 kişi çalıştıran gazetemiz ayda ortalama 20 bin 500 TL Basın İlan Kurumu´ndan geliri bulunmakta. Ağustos kararından sonra 7 çalışan zorunluluğu 6´ya düşürüldü. Bugün ki asgari ücretle 6 kişi ortalama 18 bin TL yapıyor yani Basın İlan Kurumu´ndan aldığımız para sadece personelin maaş, sigortayı karşılıyor. Bizlerin Basın İlan Kurumuyla daha yakın çalışmamız gerekir, ilanları artırmamız lazım. Bazı gazetelerimizin Basın İlan Kurumu´ndan geçmeyen resmi yerlerin ilanlarının yayınlandığını da görüyoruz. Haksız rekabeti ortadan kaldırmak için bu tür ilanların Basın İlan Kurumu´ndan geçmesi gerekmektedir.

Basın İlan Kurumu Müdürü Ramazan Çırakoğlu da çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak, ?Anadolu basını ve Kayseri basınını tanıyorum ve sorunlarını biliyorum. Basın İlan Kurumu Müdürlüğü olarak her türlü öneriye açığım, burası gazetecilerin evidir. Resmi ilanlar açısından Türkiye genelinde sürekli azalma var, son 6 ayda resmi ilanda yüzde 42 fiyat tarifesi arttı. Temennimiz 2019 yılı içerisinde bunun daha da artması. Gazetelerin sadece resmi ilanlardan geliri olduğu zaman bu gideri karşılamaya dahi yetmeyecektir? şeklinde konuştu.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"