KAYSERİ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ ÖZKAN KAYACAN:

KAYSERİ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ ÖZKAN KAYACAN:

?TARIM VE SANAYİ, GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERLE BULUŞMA İMKANI KAZANIYOR?

Kayseri Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ?Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı´ kapsamında Yeşilhisar, Yahyalı ve Develi ilçelerinde hayata geçirilen projeleri ziyaret etti.
Kayseri Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından desteklenen ?Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Projesi´ kapsamında Yeşilhisar´da yapımı devam eden Kabak Ve Ayçiçeği Eleme Paketleme Tesisi projesini ziyaret eden Kayseri Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ? Müracat ettiği günden itibaren tesis son hale gelene kadar teknik personelimiz projeyle ilgilendi. Bu tesis bu bölgede bitkisel üretim sonucu ortaya çıkan hammaddenin değişik kademelerde sınıflandırılarak iç ve dış piyasada satılması için gerekli olan bir tesis. Bu tesisleri tarım ve sanayinin buluşması olarak görüyoruz? dedi.
Kayacan, bu tesisin buradaki kalkınma projesinde ilk adım olduğunu belirterek ? Bu eleme, paketleme tesisinden sonra hedefimiz yarı mamul ve mamul hale getirecek tesisler yapmak olacak. Ama bu tesis olmadan diğer tesislerin olma şansı yoktu. İlk başta çiftçinin halini sınıflandırarak, paketlenmesini sağlayacak bir tesis olması gerekiyordu. Bu sadece Yeşilhisar değil bu bölge de üretim yapan Develi, Yahyalı ve bu ovadaki üretim bölgesinin tamamına hizmet verecek bir tesis olacak. Önümüzdeki dönem yeni tesislerin yapılmasına vesile olur? şeklinde konuştu.
Kabak Ve Ayçiçeği Eleme Projesi´nin sahibi Bünyami Sarıca ? Bölgemizdeki ovanın potansiyelini değerlendirmek amacıyla burada bitkisel üretim amaçlı bir tesis projesi yaptık. Tarım İl Müdürlüğümüze başvurduk ve onlarda bunu değerlendirmeye aldılar. Tarım Bakanlığında bu kabul gördü ve böyle bir tesise kavuşmuş olduk. Bu tesisi yapmamızda vesile olan Tarım Bakanlığı, Tarım İl Müdürümüz ve Tarım İl Müdürlüğü teknik personeline teşekkür ediyorum? ifadesini kulandı.
?Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Projesi´ kapsamında Develi´de yapımına devam edilen Süt Depolama Ve Soğutma Merkezi Projesi´ni de ziyaret eden Kayacan üretimle sanayinin bir araya gelmesiyle çiftçilerin daha fazla kazanım elde edeceklerini belirtti. Projeyi gerçekleştiren Kayseri Damızlık sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı amaçlarının süt üreticisinin gelir seviyesini yükseltmek olduğunu vurgulayarak ?Şuan içinde bulunduğumuz tesis Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından desteklenen yüzde 50 hibeli ve yaklaşım 1.5 milyonluk bir yatırım. Kayseri´de ki küçük işletmelerimizdeki 150-200 litre olan sütlerin süt sanayicileri tarafından alınmasında zorluklar yaşıyoruz. Bu zorluğu aşabilmek için de böyle tesislerimize ihtiyacımız var. Biz bu sütleri buraya getireceğiz. Amacımız süt üreticilerimizin gelir seviyesini yükseltmek, sütün hijyeninin sağlamak. Bu milletin bir tesisi olarak kalacak. Burası çalışmaya başladığı zaman da farkı göreceğiz? açıklamasında bulundu.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"