KAYSERİ İÇİN FIRSATLAR MASAYA YATIRILDI

KAYSERİ İÇİN FIRSATLAR MASAYA YATIRILDI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından...

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından ´16-20 Kasım Avrupa KOBİ Haftası´ dolayısıyla ´AB-Türkiye Mali İş Birliğinde Kayseri için Fırsatlar´ konulu konferans düzenlendi.
Konferansa, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, ORAN yetkilileri ve davetliler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, "Avrupa KOBİ haftası çerçevesinde KOBİ´ler için 2009 yılından bu yana 37 ülkede eşzamanlı etkinlikler düzenlenmekte ve girişimciler bilgilendirilmekte, daha çok insana kendi işini kurması için teşvik noktasında yardımcı olunmaktadır. 16-20 Kasım KOBİ haftası dolayısıyla AB Bilgi Merkezlerinin bulunduğu 20 ilde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde girişimcilere yol göstermek ve Kayseri´nin gelişimine katkı sağlamak adına böyle bir etkinliğe imza atıyoruz. AB´deki işletmelerin yüzde 99´unu temsil eden KOBİ´ler ekonominin temelini teşkil etmektedir. İş imkânlarının yüzde 85´ini sağlayan KOBİ´ler özel sektörde çalışan toplam işgücünün üçte ikisini bünyesinde bulundurmaktadır. KOBİ´ler ekonomik büyüme, yenilikçilik, istihdam yaratma noktasında anahtar olarak görülmekte ve bu rolleriyle toplumun tüm kesimlerini etkilemektedir" ifadelerini kullandı.
Konferansta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Gökhan Azcan da, "Avrupa Birliği´nin farklı birlikleri de belki bu çerçevede değerlendirilebilir. Güçlü Türkiye dünyanın her yerinde güçlü olmakla oluyor. Çünkü dünya bir köy haline gelmiş. Bu çerçevede Avrupa Birliği ile olan iş birliği ve diğer iş birlikleri de farklı fırsatlar sunuyor. Belki 2002 yılından bu yana bunun bir farkındalığı da oluşmaya başladı. 2002 yılından bu yana valiliğimiz olarak gördüğüm 361 civarında projeye destek verilmiştir" şeklinde konuştu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi