KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BAŞARI KONUSUNDA KARARLI

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim öğretim yılında başarı çıtasını yükseltme konusunda kararlı tutumunu sürdürüyor, bu konuda adımlar atmaya devam ediyor. Birçok proje ve etkinliklerle rol model olan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il ve ilçedeki bütün okul müdürleri ile Kadir Has Kongre Merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, çok önemli noktalara değindi. Sene başında belirlenen yol haritasına vurgu yaptı. Yapılan, devam eden ve yapılacak projeler hakkında okul müdürlerini ilk ağızdan bilgilendirdi. ´´ Ne yapacaksak el birliği ile, gönül gönüle yapmalıyız, üzerimize düşen görev ve sorumlulukları omuz omuza vererek başaracağız´´ dedi. Toplantıya damga vuran cümlesi ise ´´Bizler bu kutlu yolda hadim olmalıyız. Zorlaştıran değil, kolaylaştıran olmalıyız´´ oldu.

Toplantı öncesinde moral ve motivasyonu yükseltmek için Fevziye-Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri mini bir konser verdi. Sonrasında okul müdürlerine hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci´nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

OKUL MÜDÜRÜ LİDER OLMALIDIR

?Bir okulun kalbi öğretmenler odasında atar. Kan dolaşımı öğrencilerdir. Öğretmen ve öğrenciler ile sürekli ve devamlı iletişim içinde olmalıyız. Onların dertleri ile dertlenmeliyiz. Sorunlarını çözmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Okul müdürlüğü koordinasyon makamı olmalıdır. Bir okul müdürü idareci veya yönetici değil, lider olmalıdır.?

PROJELERİ SAHİPLENELİM

?Bakanlığımızın amaçları bizim amacımız, hedefleri ise hedeflerimizdir. Bakanlığımızın ve müdürlüğümüzün bütün projelerinin sahiplenilmesi başarı çıtamızın yükseltilmesi açısından önem arz etmektedir.?

OKUMAYA VE OKUTMAYA DEĞER VERİYORUZ

?Kitap okumaya ve okutmaya yönelik birçok çalışma yapıyoruz. Ancak bu konuda rol model  olanlar yine bizler olmalıyız. Öğretmenler odasında mutlaka bir kütüphane oluşturulmalı. Her öğrencinin çantasında ders kitapları dışında okuyacağı bir kitap olmalı ve bu süreç önem ve hassasiyetle takip edilmeli. Eğer aile kitap okursa, öğretmenler okursa bizler okursak çocuklarımız da okuyacaktır.?

BAŞARI ÇITASINI BERABER YÜKSELTECEĞİZ

?Kayseri Milli Eğitim ailesi olarak her bir okulumuzun başarı grafiğini arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Gerekli bütün istatistikler tutuldu. Bu istatistikler durum tespiti açısından yapıldı. Bizler başarı konusunda hangi çizgideydik, sene sonunda nereye geldik sorusuna karşılık atılan adımlardır. Başarı çıtası için bizler daima yanınızda olacağız. Her konuda desteklerimiz sizinle olacak. Telefon numaram hepinizde var. Olmayanlar da not etsin. Gece gündüz demeden arayabilir bana ulaşabilirsiniz.?

OKUL SERVİSLERİNDE KALİTE VE GÜVEN OLUŞTURULMALI

?Okul servisleri konusunda duyarlı ve dikkatli olmalıyız. Ülke genelinde basına yayılan olumsuzlukların yaşanmaması için ilimizde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmalı. Şoför ve hostes seçimi özenle yapılmalıdır. Servislerde çalınan şarkıların bile öğrencilerimizin seviyesine uygun olup olmadığı denetlenmelidir.?

HAYIRSEVERLERİMİZE VEFA BORCUMUZ VAR

?Hayırseverlerimiz ile bağlarımızı koparmayalım. Onların maddi ve manevi fedakarlıklarına karşı hal ve hatırlarını sormayı ihmal etmeyelim.Bir vefa borcu olarak onları onure edelim. Gerekirse doğum günlerini bile bir kenara not edip takibini yapalım. Davetlerde, program ve etkinliklerde onlara da yer verelim. Aramızdan ayrılanlar varsa aileleriyle mutlaka iletişim kuralım. Gereken nezaket ve yaklaşımı gösterelim. Onlar bizi unutmadı biz de onları unutmayalım.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı