KAYSERİ KIZ ÖĞRETMEN OKULU MEZUNLARI

KAYSERİ KIZ ÖĞRETMEN OKULU MEZUNLARI

44 YIL SONRA YENİDEN BİR ARADA?

Bir dönem ilimiz ve ülkemiz eğitim hayatının can damarlarından biri olan ve Türk eğitim ordusuna yüzlerce nefer kazandıran Kayseri Kız Öğretmen Okulu mezunları 44 yıl sonra Kayseri´de buluşarak ?Öğretmenler Günü´nü bir arada kutladılar?
Yıllar geçtikçe okul sıralarımızı, dostlarımızı, eski güzel günleri özlemle anımsarız. Yeniden bir arada olmak, sohbet etmek, neşeli kahkahalarla ortalığı çınlatmak, geçen yılları ve özlem yüklü günleri telafi etmek arzusu ile yanıp tutuşuruz. İşte bu duygularla yola çıkan Kayseri Kız Öğretmen Okulu 1971- 1972 YILI mezunları 44 yıl ardan sonra bir araya gelerek hem hasret giderdiler, hem de üniversite öğrencisi olarak geçirdikleri yılların izlerini aradılar?
Kayseri´nin tarihi eğitim yuvalarından Kız Öğretmen Okulu yıllar önce faaliyet gösterdiği eski Veterinerlik Fakültesi binası bir süre önce yerini yeni yapılmakta olan Adiye binasına bırakarak tarih sahnesinden çekildi. Bu duygularla öğretmenlerine sarıldılar, sıra anılarını paylaştılar, irtibatı koparmamak üzere bir kez daha sözleştiler? Okulun o dönem öğretmenlerinden Şerife Şirin yeniden o günlere dönmenin keyfini yaşadıklarını dile getirirken,okullarının yıkılışını görmenin kendilerini çok mutsuz ettiğinin de altını çizdi?
Dünün üniversite öğrencileri, bu gün artık eğitim hayatımızın aktörleri olarak; okullu günlerini, dostluklarını, 70´li yılların Kayseri´sini mikrofonlarımıza anlatırken adeta o günleri yeniden yaşar gibiydiler?
HABER: C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor