KAYSERİ KORUYUCU AİLELER DERNEĞİ BAŞKANI BÜYÜKBAŞ:

KAYSERİ KORUYUCU AİLELER DERNEĞİ BAŞKANI BÜYÜKBAŞ:

?KORUYUCU AİLELER KIZ ÇOCUK TERCİH EDİYOR?

Koruyucu Aileler Derneği Kayseri Şube Başkanı Aysel Büyükbaş yurt genelinde her geçen gün biraz daha yaygınlaşan ?Koruyucu Ailelik´ uygulaması ile ilgili olarak haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ?Kimsesiz çocukların hayata tutunmasına yardımcı olacak ?Koruyucu aile´ sistemi Türkiye´de ve ilimizde yeni yeni bilinir odu. Sosyal hizmet uzmanları, yetiştirme yurtlarındaki çocukların, sıcak bir aile ortamında yetişmesini sağlayan koruyucu ailelik için henüz yeterli duyarlılık yaratılamamasından yakınsa da ben çok kısa zaman sonra sayının çok daha aratacağına inanıyorum? değerlendirmesinde bulunurken ailelerin daha çok kız çocuğu tercih ettiğinin de altını çizdi?
Kayseri Koruyucu Aile Derneği Başkanı Aysel Büyükbaş, çocukların ruhsal ve sosyal gelişim için kendilerini karşılıksız seven, destekleyen, güven duygusu aşılayan sıcak bir aile ortamına gereksinimleri olduğunu vurguladı... Çocukların ebeveynlerine güvenli bir bağlanma oluşturmaya ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Büyükbaşı ?Çocuğun olumlu bir davranışla aferin alması, yanlış yaptığında yargılanmadan doğrunun öğretilmesi gibi konular ancak birebir ilgi ve dikkatin verilmesiyle sağlanabiliyor. Kurum bakımında, çok çocuğun yer aldığı ortamda bunu sağlamak zor oluyor ve çocuğun psikolojik ve sosyal gelişiminde eksiklikler olabiliyor. Aile temelli bakım yöntemleri ile bunlar aşılıyor? değerlendirmesine bulundu?.
Evlat edinmeden farklı olarak, koruyucu aile sisteminde velâyetin biyolojik ailede olduğunu ifade eden Büyükbaş ?Çocuğun tüm masraflarını devlet karşılıyor. Koruyucu ailelere devlet düzenli olarak bir aylık ödeme yapıyor. Buna ilaveten giysi, eğitim desteği de bulunuyor. Ayrıca bu çocuklar, devlet ve üniversite hastanelerinden ücretsiz sağlık hizmetleri almaktadırlar. Çocukların devlet koruması devam ettiği için belirli kontenjanlar dahilinde, özel eğitim kurumlarına yerleşme hakları da var. Çocuğun biyolojik ailesiyle bağını sürdürmesi ve düzenli görüşme yapma hakkı var; ancak bu görüşmelerde koruyucu aile ile biyolojik aile karşı karşıya gelmezler? ifadesini kulandı?
Büyükbaş sözlerinin devamında sistemin henüz Türkiye´de tam olarak bilinmediğini, yeni yeni yaygınlaştığını ve mutlaka daha sık anlatılması gerektiğini vurgulayarak; dernek olarak hem aday ailelere bu konuda yol gösterdiklerini, hem de mevcut koruyucu ailelerin ihtiyaç duydukları alanlarda desteklenmesini sağladıklarını ifade etti.
Büyükbaş kimlerin koruyucu aile olabileceği konusunda ise ?25-65 yaş aralığında olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Türkiye´de ikamet eden, en az ilkokul mezunu olan, düzenli bir gelire sahip olan, sevgi ve ilgi verebilecek, sabırlı ve hoşgörülü olan, evli ya da bekar; çocuklu ya da çocuksuz olmak gibi şartlar yok? bilgilerini verdi?
Büyükbaş sözlerinin sonunda koruyucu aile olmak isteyen vatandaşların çoğunluğunun kız çocuk tercihinde bulunduğunu hatırlatarak bu durumun yanlış olduğunu kaydetti..
HABER : N.NİLKALI



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor