KAYSERİ KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ´NİN HAZİRAN AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KAYSERİ KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ´NİN HAZİRAN AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRÜ İBİŞOĞLU: ?TRAFİK KAZALARI YILLIK 39 MİLYAR LİRA ZARAR VERİYOR?

Kayseri Küçük Millet Meclisi´nin Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürü Hakan İbişoğlu ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer´in konuk olarak iştirak ettiği etkinlikte trafik kazalarının ülke ekonomisine olan büyük zararlarına dikkat çekilip, anne ve babalığın 7 gün 24 saat süren bir meslek olduğunun altı çizildi?

Kayseri Küçük Millet Meclisi´nin Haziran ayı toplantısı İl Temsilcisi Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen´in moderatörlüğünde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürü Hakan İbişoğlu ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer´in konuşmacı olarak iştiraki ile gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediyesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak söz alan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürü Hakan İbişoğlu, her yıl trafik kazalarının ülkemize olan ekonomik faturasının 39 milyar TL olduğunu kaydederek "Biz sürekli trafikle ilgili bir politika istiyoruz zaten. Maalesef bu kazalarda çok insanımızı kaybediyoruz. Aslında bu bizim hayatımız ve bunu sürekli yaşıyoruz. Trafik konusunda böyle bir sunum hazırlanması bizi onurlandırdı. Diğer kurumlarında buna hassasiyetle baktığını görüyoruz. Çünkü bu trafik kültürünü ve politikasını oluşturmamız çok önemli. Yani diyoruz ya gelişmiş ülkelerde, herkes birbirine saygı gösteriyor diye, bizim de bunu kendi ülkemizin her yerinde bu trafik kültürünü oluşturmamız lazım. Bazı istatistiklerden bahsetmek istiyorum. Ortalama yılık can kaybımız 7 bin. Bunların yarısı olay yerinde, geri kalanı da ilk 1 ay içerisinde hastanede rahmetli oluyor. Toplamda yıllık 300 bin yaralımız oluyor. Bunun ülke ekonomisine maliyeti de 39 milyar TL. Yani eski parayla 40 kat trilyona yakın bir maddi kayıp söz konusu. Hem maddi hem de manevi yönden çöküntü içerisinde oluyoruz? değerlendirmesinde bulundu?

Bir diğer konuşmacı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer´de, anne ve babalığın 7 gün 24 saat süren bir meslek olduğunun altı çizerek "Bizler, Aile ve Sosyal Hizmetler Politikalar Bakanlığı olarak, yaralı ve hasarlı gönülleri tamir eden ve onlara merhem olan bir bakanlığız. Iskaladığımız ve görmezden geldiğimiz her sosyal problemin karşımıza farklı karesiyle çıkan bir alanın bir yöneticisi olarak, bazı önemli konuları dile getireceğiz. Öncelikle biraz anne ve babalıktan bahsedeceğiz. Yıllarca çocuklar ve gençlerle beraber çalışan bir eğitimci olarak. Gerçekten anne ve babalık dünyanın en zor mesleği. Anne babalık 7 gün 24 saat devam eden, emekliliği ve istifası olmayan bir meslektir. Yükümüzün ve sorumluluğumuzun ne kadar ağır olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Çünkü günümüzün çocukları çok zeki, kurnaz ve rekabetçi. Teknolojiyi oldukça iyi kullanan bir hedef kitleyle karşı karşıyayız. Bu açıdan hepimiz anne ve babalığın ne olup olmadığını, nelere dikkat edeceğimiz hususlarına gerçekten dikkat etmek zorundayız. biz bakanlık olarak gördüğümüz birçok vaka ile hemhaliz. Anne ve babalık yapma konusunda toplumsal olarak hepimize çok ciddi işler düşüyor ? ifadesini kullandı?



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”