KAYSERİ MERKEZLİ 13 İLDEKİ FETÖ/PDY OPERASYONU

KAYSERİ MERKEZLİ 13 İLDEKİ FETÖ/PDY OPERASYONU

?BYLOCK´ ŞÜPHELİLERİ HAKİM ÖNÜNDE HESAP VERECEK?

Kayseri merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na yönelik  gerçekleştirilen  operasyonda, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 2´si emniyetteki   işlemlerinin  tamamlanmasının ardından hakim önüne çıkartılmak üzere  adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 15 şüpheliye yönelik çalışma başlattı.

Kayseri merkezli Ankara, Antalya, Kocaeli, Manisa, Malatya, Kars, Elazığ, Yozgat, Ordu, Sivas, Amasya ve Hatay´da çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda A.T, E.A, E.S, G.Ö, M.K, A.D, M.A. ve F.D. gözaltına alındı. Daha sonra H.K. ile A.B´nin de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 10´a yükseldi.

Şüphelilerden G.Ö. ve F.D. emniyette ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. M.A. ve H.K. de Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi.

Emniyette sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye gönderilen M. A. ve H.K.´nın ardından diğer şüpheliler A.T., A. B., E. A., E. S., M. K. ve A. D. de Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilirken,  firari şüpheliler Z.S, F.Z.Ç, M.Ş. G.K. ile S.D´yi yakalamak için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor?



Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı