KAYSERİ MİNİBÜSÇÜLER VE SERVİS İŞLETMECİLERİ ESNAF ODASI BAŞKANI YAVUZ AY

KAYSERİ MİNİBÜSÇÜLER VE SERVİS İŞLETMECİLERİ ESNAF ODASI BAŞKANI YAVUZ AY

?KAÇAK OLARAK PERSONEL VE ÖĞRENCİ TAŞIYANLARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKİYOR?

 Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, ?Kaçak olarak personel ve öğrenci taşıyanların önüne geçilmesi gerekiyor? dedi.
Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, Kayseri´de 2 bin 200 tane P plakalı araç olduğunu söyledi. 2 bin 200 aracın vergilerini ödediğini kaydeden Ay, kaçak olarak personel ve öğrenci taşıyanların olduğunu kaydetti. Bu kaçak taşımanın önüne geçilmesinin gerektiğini belirten Başkan Ay, şunları söyledi:
?Bilindiği üzere yaklaşık 2 bin 200 civarında P plakalı araç bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyemizin almış olduğu karar gereği mevcut o tarihe kadar çalışan ve o işi yapan arkadaşlarımız belediyemiz tarafından hak sahibi kabul edilmiş ve akabinde gerekli resmi evraklara müracaat eden arkadaşlarımıza belediye tarafından P plaka tahsil edilmiştir. P plakası olan arkadaşlarımız şehrimizde personel taşımak için görevlendirilmiştir. Bunun akabinde de zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Aradan 4 yıl geçmesine ve konuyu defalarca dile getirmemize rağmen 2 bin 200 P plakadan daha fazla plakasız araç çalışmaktadır. En büyük isyanımız bu noktadadır ve bunu her programda dile getirdik. Esnafımız işi layıkıyla yapabilmek adına devletin kendisinden istediği her şeyi eksiksiz olarak yerine getiriyor. Bizler sigortası şoför çalıştırmıyoruz. Zaten çalıştırma şansımızda yok. Plakasız olarak çalışan arkadaşlar çok rahat bir şekilde hiçbir yere bağlı olmadan bu işlemi yapabiliyorlar. Öğrenci ve personel taşımacılığında şehrimizde yapılan ihalelerde yaklaşık 10 milyar şehrin bütçesine katkı sağladık. Bizler çalıştık, şehrimiz kazandı. Kayıtsız ve şartsız olarak öğrenci ve personel taşımacılığında düzeni sağlamak gerekiyorsa bu işte kaçak olarak çalışanların önüne geçilmesi gerekiyor.?


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ