KAYSERİ, OCAK AYINDAN İTİBAREN ARAP TURİSTLERİ AĞIRLAYACAK

KAYSERİ, OCAK AYINDAN İTİBAREN ARAP TURİSTLERİ AĞIRLAYACAK

ARAPLAR KAYSERİ´Yİ KEŞFETTİ


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´nin Arap ve Kuzey Afrika coğrafyasına tanıtımı amacıyla düzenlenen 5. Metex Etkinliği´ne katılmak üzere ilimize gelen Arap turizmcilerle bir araya geldi. Turizmcileri Kayseri´de ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Farklı coğrafyalarda yaşayan aynı inanmış insanlarız. Turizm sayesinde birbirimizi daha iyi tanıyacağız" dedi.
"FARKLI COĞRAFYALARDA AYNI DEĞERLERE İNANIYORUZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Arap Turizmcilerle Kayseri Mahallesi´nde bir araya geldi. Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, Yemen, Katar gibi ülkelerden gelen Arap turizmcileri İslam coğrafyasının en gelişmiş kentlerinden olan Kayseri´de ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Başkan Çelik, "Bizler farklı coğrafyalarda yaşayan aynı değerlere inanmış insanlarız. Farklı vesilelerle birbirimizi tanımak zorundayız. Turizm de birbirimizi tanımamızın en iyi araçlarından birisi. Bizim coğrafyamızda sizlerde olmayan yayla turizmi, dağ turizmi, kış turizmi gibi farklı değerler bulunuyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda sizlerin getireceği misafirleri ağırlamaktan mutlu olacağız. Gelen misafirlerimize kayak imkanı sunarken tarihi değerlerimizi göstereceğiz ve tarihi mekanlarda aynı zamanda mutfağı ile de ünlü olan Kayseri´de birbirinden farklı lezzetleri ikram edeceğiz" diye konuştu.
"KAYSERİ´NİN ORTADOĞU´DAKİ TEMSİLCİLERİ OLACAĞIZ"
Yemeğe katılan, Ürdünlü Turizmci Essem Alshaer de bir medeniyet şehri olan Kayseri´de ağırlanmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Sizin Ortadoğu´daki temsilcileriniz biz olacağız. İnşallah bu şehre en iyi şekilde katkılarımızı sunacağız ve misafirlerimizi buraya yönlendirmeye çalışacağız" dedi.
"TÜRKİYE EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜLKE OLMALI"
Kayseri´nin birçok kez ismini duyduklarını ve gelmeyi hayal ettiklerini dile getiren Bahreynli Turizmci Jasim Obol da "Hayalimiz gerçekleşti ve Kayseri´ye geldik. Bugünkü toplantıdan sonra bu şehre grupları göndermeye karar verdik. Çünkü burada bir medeniyet ve tarih var. Ocak ayında 45 kişilik grubu İzmir´e götürmeyi düşünüyorduk; ancak kararımız değişti. Bu grubu Kayseri´ye getireceğiz. Gelecek yaz ise Kayseri ve İstanbul´u kapsayan 15 günlük bir program yapacağız. Bu programımız için üç grubumuz şimdiden hazır. Bu şehri tercih etme sebeplerimizin başında Kayseri´de güzel ahlaklı insanların, tarihin ve tabiatın olması geliyor. Benim hedefim Türkiye´nin Arap ülkelerinde en fazla tercih edilen ülke haline gelmesidir" şeklinde konuştu.
"KAYSERİ, TURİZM ŞEHRİ OLACAKTIR"
Bahreyn ve Suudi Arabistan´da faaliyet gösteren Turizmci Ali El Saed ise Kayseri´nin bu tür toplantılarla turizm alanında daha iyi bir noktaya geleceğini belirtti. El Saed, Kayseri´de kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı da tüm ilgililere teşekkür etti.
"ARAPLAR, KAYSERİ´DE KENDİLERİNİ EVLERİNDE HİSSEDECEKLER"
Arap turizmcileri dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Arap ülkelerinden gelen tüm turistlerin Kayseri´de kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerini belirterek, "Onlar kendilerini evlerinde gibi hissedecekler, biz de kardeşlerimizi ağırlar gibi ağırlayacağız. Kayseri´nin birçok özelliği var ama en önemli özelliğimiz misafirperver olmamız" dedi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”