KAYSERİ OSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN,

KAYSERİ OSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN,

"MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM, BİZİM ANA MESELEMİZ OLMALIDIR "

Özel Kayseri OSB Teknik Koleji yönetici ve öğretmenleri, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı çalışma programı üzerinde değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi. 

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Başkan Vekili Şeref Özdemir, Bölge Müdürü Ali Yaprak, Bölge Müdür Yardımcısı Adil Özhan´ın da hazır bulunduğu toplantıda; okul müdürü Durmuş Payas tarafından çalışma programı üzerinde detaylı bir sunum yapıldı.
Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan? Bilgi, üretimi ve hayatımızı kolaylaştırır, hatta nitelikli hale getirir. Karşılaştığımız zorlukların aşılmasına katkı sağlamakla kalmaz, getirdiği yeniliklerle bize zorluk çıkaran birçok meselenin aşılmasına da yardımcı olur. Bilginin üretildiği ve hayata aktarıldığı yerler ise eğitim kurumlarıdır" dedi.
Nursaçan, " Kayseri OSB Yönetimi bu anlayıştan hareketle; sanayimiz için önemli bir karara imza atmıştır. METEM adı altında daha önceki yıllarda kurulup eğitimin hizmetine verilen mesleki ve teknik eğitim kurumunu, daha verimli, daha kaliteli ve farklılığın elde edilmesi için ? ÖZEL KAYSERİ OSB TEKNİK KOLEJİ ? ne dönüştürmüştür" ifadesinde bulunarak şunları söyledi:
"Genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamanın, ekonomiye kaliteli ve vasıflı eleman yetiştirmenin önemi tartışılmazdır. Onların bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlıklarını kazandıran mesleki ve teknik eğitimin, ülkemizin geleceği için hiç ihmal edilemeyecek kadar önemli bir mesele olduğu kaçınılmaz bir hal almıştır.
Mesleki ve teknik eğitim, bizim ana meselemiz olmalıdır.
Özel sektörün meslek eğitiminin tasarım sürecinden öğrenci istihdam edilene kadar işbirliği içinde ve tam bir ahenk içinde olmaları büyük önem arz etmektedir. Yani, insana yapılan yatırımın en güzel yatırım olduğu anlayışından hareketle; sanayi için hayati bir kurum olan ? Özel Kayseri OSB Teknik Koleji? faaliyetine ayrı bir önem verilmektedir.
Eğitim binaları, öğrenci yurdu, atölyeleri, laboratuvarları, spor kompleksleri ve diğer sosyal donatıları ile ülkemizin en modern fiziki imkân ve altyapısına sahip olan söz konusu ? ÖZEL KAYSERİ OSB TEKNİK KOLEJİ ? nin mesleki ve teknik eğitim-öğretim alanında öncü, örnek, farklı ve söz sahibi bir kurum haline getirilmesi hedeflenmiştir.
Bu sayede, sanayinin aranan/nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ile sanayicinin emanetine sahip çıkılmış olup, Kayseri sanayicisi artık, deneyimli bir okul yönetimi ve kadrosu ile kendi elemanını kendi tesislerinde yetiştirerek, daha nitelikli üretim için kalifiye eleman ihtiyacını bundan böyle bu eğitim kurumundan karşılayacaktır.
Makine Teknolojisi, Metal teknolojisi, Elektrik - elektronik teknolojisi ve Mobilya ve İç Mekân Tasarımı gibi alanların yer aldığı Kolej´de; ihtiyaç durumuna göre önümüzdeki dönemlerde diğer alanların açılması da planlanmıştır.
Başarının adresi haline getirilecek olan Özel Kayseri OSB Teknik Koleji´nde geleceğin insanı yetiştirilecektir. Mesleki ve Teknik eğitim konularına göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ´a, Kayseri sanayicileri olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Kayseri OSB´nin bu yeni hamlesinin milletimize/sanayicimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.?
Konuşmanın ardından, Kayseri OSB ve okul yönetici ve öğretmenleri, OSB´ne ait Güneş Enerji Santrali, Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Alanı, İtfaiye Müdürlüğü, Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi, 15 Temmuz Şehitler Parkını ziyaretten sonra, bir işletme ziyaretinde bulunarak, okul sanayi işbirliğinin daha da güçlendirilmesi konusunda yerine getirilmesi gereken konulara dair değerlendirmeler yaparak, işletmenin üretim bantlarında incelemelerde bulundu.
Devlet destekli olan ve halen öğrenci kayıtlarına devam edilen söz konusu Kolejde, öğrencilerden herhangi bir eğitim ücreti de alınmıyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı