KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN:

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN:

?AKPM´NİN ALDIĞI KARAR MAKSATLIDIR? ...

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) Türkiye´nin siyasi denetim sürecine alınmasına dair verdiği aleyhte kararı maksatlı ve taraflı olarak değerlendirdi.
Başkan Tahir Nursaçan, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
?Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) Türkiye´nin siyasi denetim sürecine alınmasını, 45 aleyhte 113 lehte, 12 çekimser oyla kabul ettiğini belirtti.
Ülkemiz gerçekleri ile bağdaşmayan, maksatlı ve taraflı bir yaklaşım üzerine alınan ve adeta terör örgütlerine kol kanat geren bu karar AKPM adına da bir utanç kaynağı olacaktır.
Alınan bu karar şunu gösteriyor, son yıllarda Avrupa´da İslamofobi, Türkiye karşıtlığı gibi politikalar AKPM´ye yansımıştır. Avrupa´da yükselen ırkçılığın etkisinde kalan kuruluşlar böyle kararlar alıyorlar.
Bu kararı tamamen siyasi karardır. Türkiye´nin gerçekleriyle örtüşmeyen, Türkiye´ye yönelik 2008 sonrası hızlanan ve en son olarak 15 Temmuz tarihinde, hain ve alçakça yapılan deneme ile gerçek yüzünü gösterenler bu ve benzeri kararları ile bizleri asla yıldıramayacaklar.
Ülkemiz bir yandan 3,5 milyona yakın mülteciye kucak açarken ve eli kanlı terör örgütleriyle mücadele ederken, aynı zamanda tüm Avrupa´nın ve yakın çevresinin güvenlik ve istikrarına katkı sağladığı unutulmamalıdır.
Her zaman mazlumun ve zor durumda olanın yanında olan yüce Türk Milleti ve Devletimiz terör örgütlerine karşı vermiş olduğu haklı mücadeleyi sonuna kadar devam ettirilecektir.
Bir kez daha belirtmek istiyorum ki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi´nin bu yanlı, siyasi ve basiretsiz kararına rağmen, Türkiye, insan haklarına ve bu alandaki uluslararası yükümlülüklerine bağlılığından ödün vermeden tüm vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini geliştirme konusundaki kararlığını sürdürecektir.
Bizler de sanayiciler olarak, üzerimize düşen görevleri sonuna kadar devam ettirip, sanayimizin çarklarını işletmeye, üretim ve istihdama katkı vermeye devam ederek, devletimizin ve milletimizin yanında her zaman olduğu gibi saf tutarak ülkemizin gücüne güç katamaya devam edeceğiz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"