KAYSERİ PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ

KAYSERİ PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANI AKAY GEMEREK´TE

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Gemerek´te her ay düzenlenen istişare toplantısına katılarak ilçeye yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.
İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç,"7´incisini düzenlediğimiz istişare toplantımızda yapılması planlanan yatırımları konuşuyoruz. İlçemizin kanayan yarası olan su sorunumuz var. Bu sorunumuz 40 yıldan daha fazla süregelen bir sorundur. Başkanımızın gerekli çalışmaları yaptığını biliyoruz. İnşallah bu kangren olmuş meseleden kurtulacağız. Sayın Habip Soluk´un ilçemize geldiğinde verdiği söz üzerine ilçemize yapılacak olan YURTKUR yurdu yatırımı için çalışmalar sürüyor. Doğalgazın 2017 yılı için şirket yatırım programına alındığını müjdelemek isterim. SGK konusunda çalışmalar tamamlandığında Şarkışla´ya veya Sivas´a gitmenize gerek kalmadan ilçemizde işlerini halledebileceksiniz. Yeni devlet hastanesi için şu an çalışmalar yine devam ediyor. İnşallah 25-30 yataklı modern bir hastanemiz olacak. İftar programında başkanımızın bize bir yatırım sözü vardı" dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Bildiğiniz üzere ilçe istişare toplantılarını her ayın son cuması yapmaktayız. Bu toplantımız biraz daha önem kazandı. Çok kıymetli başkanımız ve yöneticilerimiz toplantımıza şeref verdi. Katılımlarından dolayı ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Bu toplantılar ilçemizde yapılacak çalışmalar ve yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Tabii bizler belediye olarak yapılacak yatırımların varsa imarla ilgili sıkıntılarını çözmek, altyapı hizmetlerini sunmak ve bu vesileyle ilçemizin gelişmesine ve büyümesine katkı sunmak vazifemiz ve önceliğimizdir. Bizler belediye olarak 2017-2018 altyapı çalışmaları için gerekli girişimlerde bulunduk. Önümüzdeki süreçte de içme suyu olsun, kanalizasyon olsun, depolarımız olsun, doğalgazımız olsun, isale hattımız olsun, Allah´ın izniyle böyle bir çalışma gerçekleşecek" diye konuştu.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, "Gemerek bizim için gerçekten büyük bir öneme sahip. Ve yatırımı en hak eden ilçelerin başlarında gelir. Sizlere geldiğimde bir söz vermiştim. Ve ilk defa yatırımı siz belirleyin biz yapalım demiştim. Fabrikamız eski borçlarından kurtulmuş ve yatırım aşamasında önemli adımlar atmıştır. Kaymakam bey bana hemen yarın yatırım başlasın istesin dedi. Bende diyorum ki yer sorunu hemen çözün yarın başlayalım. Gemerek çiftçimizin yoğun bir şekilde üretim yaptığı ve şirketimize katkı sağlayan bir bölge ve bunun karşılığını almalı. Yaklaşık bin kişi bir yıl içerisinde Gemerek´ten göç etmiş. Bunu duyduğumda çok ürperdim. Bu çok büyük bir göç. Bunun önüne geçilmesi lazım. Biz çiftçilerimize ne kadar katkı sağlayabilirsek, istihdam sağlayabilirsek, size ne kadar kazandırabilirsek o kadar mutlu oluruz. Çünkü bu bizim sorumluluğumuzdur. Ayağımıza bir atalım sonra yem fabrikası olur, süt işleme tesisi olur. Yeter ki altyapıyı oluşturalım" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"