KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ

63. MALİ GENEL KURULU´NU GERÇEKLEŞTİRDİ..,

Kayseri Pancar Kooperatifi 63.Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi... Genel kurulda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ?Bu yıl A kotası pancara yine Türk Şeker´den 10 TL/ton fazla fiyat verilecektir. C kotasına girenlere de zarar ettirmeyecek bir fiyat uygulanacaktır? ifadesini kullandı.
Kadir Has Kongre merkezinde yaklaşık 10 bin çiftçinin iştiraki ile gerçekleştirilen 63. mali genel kurul öncesinde Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Hüseyin Akay kayıt masalarındaki çiftçilerle sohbet etti.
Alkışlar eşliğinde genel kurulun yapılacağı salona giren Başkan Hüseyin Akay tüm çiftçileri selamladı.
Divan heyetinin oluşmasının ardından gündem maddeleri okunarak ibrası gerçekleştirildi. GÖRÜNTÜ - SESLİ
Genel kurulda konuşan Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanımızın liderliği, cesareti, ve dik duruşu ve onunla birlikte kahraman Türk Milletinin asil evlatları, gövdelerini siper ederek bertaraf ettiler.diyerek şöyle konuştu. ?O karanlık 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında devletimize, ülkemize, milletimize sahip çıkan bütün devlet ve siyaset adamlarımıza, güvenlik güçlerine, kahraman Türk Milleti´nin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Allah bu aziz millete böyle acılar, felaketler, ihanetler, alçaklıklar yaşatmasın. Bu alçaklığı milletimize reva görenleri şiddetle ve nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Yüce Allah; hain fetö başta olmak üzere, bütün terör örgütlerini ve bu milletin düşmanlarını yerle yeksan etsin, kahhar ismi şerifiyle kahreylesin.Türk çiftçisi, Türk Milletinin en şerefli parçalarından biri. Türk çiftçisinden; bu devlete, bu millete hainlik yapacak mahluklar çıkmaz. Üreten, özveri ile çalışan, helalinden kazanan, askerlik yapan, devletine vergi veren, başı dik, alnı açık, hür, devletine bağlı insanlar çıkar. Türk çiftçisi asildir, kahramandır, çalışkandır,merttir, vatanseverdir?
?Kayseri Pancar Kooperatifi ve onun kuruluşu Kayseri Şeker Fabrikası 5,5 yıldır sürdürdüğü başarılı çalışmasını aksatmadan yürütüyor? diyen Akay sözlerini şöyle noktaladı? ?Bataktan, iflastan kurtulan kuruluşlarımız, Allah´ın izniyle sizin her bir ihtiyacınızı karşılarken, artık büyük yatırımlar yapar hale geldi. Bu çerçevede Boğazlıyan, Şarkışla ve Develi´de yapılan toplam 80 bin tonluk Lisanlı depolarımız, o bölge çiftçilerimize önemli katkılar sağlamak üzere faaliyete başladı.Türkiye´ de kendi alanında en kısa sürede yapılan ve tamamlanan yatırım olma özelliğini kazandı. Bu durum şirketimizin bugün gelmiş olduğu gücün bir ifadesidir. Bu gücümüz bütün bölgelerimizde adaletli bir yatırıma dönüşecek, bütün bölgelerimiz yatırımdan hak ettikleri payı alacaklardır.
Aziz çiftçi kardeşlerim, Allah´a şükür olsun, bu yıl üretim gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Allah bereketle, kazasız, belasız tamamına erdirsin. Bu yıl; pancar üretiminde rekor, şeker üretiminde rekor, melas ve küspe üretiminde de rekor kıracağız. Bin bir zahmetle yetişen pancarların hak ettiği değerden alınması için birçok proje geliştirmeye çalışmakla birlikte, diğer kuruluşlardan çözüm konusunda yeterli bir destek sağlayamadık. Ama şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki; bu yıl A kotası pancara yine Türk Şeker´den 10 TL/ton fazla fiyat verilecektir. C kotasına girenlere de inşallah zarar ettirmeyecek bir fiyat uygulanacaktır. Geçen yıl Kayseri Şeker dışındaki şeker şirketleri kotalarını dolduracak şeker üretimi yapamadıkları için ülkemiz şu an şeker sıkıntısı yaşamaktadır. B kotası denilen emniyet stokları satışa sunulmakla birlikte yine de sıkıntı devam edecek gibi görülüyor. Fırsatçılar yurt dışından şeker getirmek istiyorlar. Değerli kardeşlerim, yurt dışından şeker getirilmesi, şeker sektörümüzün ve siz değerli çiftçilerimizin aleyhinedir. Yurt dışından şeker getirilmesine engel olmak için, ülkemizin şeker ihtiyacının üretimle karşılanması gerekmektedir. İşte bu nedenle bu yıl kampanya iki hafta erken başlatma kararı verildi. Kampanyanın erken başlaması nedeniyle çiftçimizin oluşabilecek zararı, erken söküm primi uygulaması ile telafi edilecektir. Aynı zamanda sizin hakkınıza göz diken, bu güzide kurumları kendi kirli emelleri için ele geçirmeye çalışan, en aşağılık usulleri deneyen, iftira atan, yalan-dolandan başka sermayesi olmayan rant ve menfaat çetelerine de ders veriyorsunuz, korku veriyorsunuz,?
Haber: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”