KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI AKAY,

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI AKAY,

"DİĞER FABRİKALARA DA TALİBİZ"

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Turhal Şeker Fabrikası´nın, özelleştirme ihalesinin onay süreci tamamlandıktan sonra Kayseri Şeker Fabrikası bünyesine geçeceğini belirterek, "İnanıyorum ki burada kazananların en başında Turhal Şeker Fabrikası´na pancar üreten çiftçiler olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Akay, yazılı açıklamasında, Kayseri ve Boğazlıyan şeker fabrikalarından sonra Turhal Şeker Fabrikası´nı da bünyelerine katmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Özelleştirme ihaleleri sürecinde öncelikle çiftçilerin heyecanını, gücünü, desteğini sürekli arkalarında hissettiklerini aktaran Akay, "Biz, çiftçi kuruluşu olarak yegane katılan kuruluş pozisyonundayız. Bundan önceki ihalelerde de pancar kooperatifleri ve aktif şeker fabrikaları açısından sektörün tek temsilcisi olarak Kayseri Şeker katılmıştır. Kayseri Şeker, sektörün temsilcisi olarak bu sorumluluk bilinci içerisinde hareket etti ve ihalelere girmeye devam ediyor. İhalelerin üçüncü gününde Turhal Şeker Fabrikası 569 milyon lira ile en yüksek fiyatla Kayseri Şeker´de kalmış oldu. İhale onaylandığı takdirde Kayseri Şeker, Kayseri ve Boğazlıyan şeker fabrikalarının yanına üçüncüsünü eklemiş oluyor." ifadelerini kullandı.

"Diğer fabrikalara da talibiz"

Pancar ekimi açısından önemli bir bölgenin şeker fabrikasını bünyelerine kattıklarını, başka fabrikalar için de ihaleye girmeyi planladıklarını aktaran Akay, şunları kaydetti:

"Turhal Şeker Fabrikası´nın bulunduğu bölge, pancar çiftçisinin de başarılı olduğu bir bölge. Keza çalışanları açısından da aynı durumun olduğu kanaatindeyim. Böyle bir fabrikayı bünyemize katıyor olmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Bu gururu arkadaşlarımızla beraber çiftçimiz adına yaşıyoruz. İhale onaylandığı takdirde Turhal Şeker Fabrikası da Kayseri Şeker´in bünyesine geçecek. Kayseri Şeker üçüncü bir fabrikayı kazanmış olacak ama inanıyorum ki burada kazananların en başında Turhal Şeker Fabrikasına pancar üreten çiftçiler olacaktır. Eğer bizimle çalışmak isterlerse Turhal Şeker Fabrikası´nda tecrübeli ve birikimli personeli ve keza o bölge ekonomisinin de kazançlı çıkacağı kanaatindeyim. Kayseri Şeker olarak bu ihale sürecini burada noktalamıyoruz. Bu süreci devam ettirmek niyetindeyiz. Bir tane şeker fabrikası aldık diye işi bırakmıyoruz. İhalesine katıldığımız Ilgın Şeker Fabrikası´nda da fiyatlar epeyce yükseldi. Bu ihalelerden sonra Afyon, Burdur, Elbistan, Erzincan, Muş, Kastamonu, Erzurum ve Alpullu şeker fabrikalarının teklifleri 18 Nisan´da verilecek olup biz çiftçilerimiz ve yönetim kurullarımızdaki arkadaşlarımızla istişare ederek, nihai kararımızı verip bunlardan birkaç tanesine daha teklif vermek niyetindeyiz."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"